Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Stemmen

Nee, niet in mijn hoofd, maar wat is het toch fijn om in een democratie te kunnen stemmen op die partij, die jou het beste bevalt omdat hun programma overeenkomt met je eigen gedachten en verwachtingen. En er is nooit één partij die helemaal aansluit bij je eigen ideeën. Dus moet je je weg zoeken in een flink aantal partijen. De partijleiders doen hun best om je te overtuigen van hun gelijk. Dat hebben we deze weken wel gezien, gelezen en gehoord. Welke partijleider is het meest oprecht? Wie heeft het beste programma voor jouzelf en de Nederlandse bevolking. Baudet valt voor mij af. Hij vindt zichzelf de uitverkoren nieuwe president die Nederland wel even naar zijn richting zal ombuigen.
Wat zijn richting is? Heel erg duidelijk is hij niet, wellicht omdat zijn ideeën vaak ondoorgrondelijk zijn. Dat ligt aan ons, zijnde niet elitair genoeg. Vroeger was je links, rechts, ultra rechts of volgde je de partij die jouw geloof omarmde. Mijn vader was in Ommen destijds een linkse rakker, maar ‘verrechtste’ later, met het toenemen van zijn bedrijven. Dat is natuurlijk niet sterk, je stemt toch niet voor jou alleen. Ik volg de leiders en aanhang met bewondering voor hun omfloerst woordgebruik. Christelijke partijen hebben een eigen achterban. Dat verbaast mij een beetje, het land besturen heeft niets te maken met kerkelijk geloof. Was je vroeger links PvdA, rechts VVD, christelijk KVP, CHU, AR en nog wat splinterpartijtjes, die weinig zoden aan de dijk zette.

Wij hebben Rutte, die niet van wijken weet. Kundig en met weinig aplomb geeft hij ons samen met minister de Jonge zijn visie en raad in deze moeilijke tijden. Daar kun je van op aan, er wordt tussentijds gewijzigd als blijkt dat de omstandigheden anders worden. Is dat gemakkelijk? Het lijkt me afgrijselijk om mensen vaak te moeten teleurstellen in hun ijver winkels en bedrijven open te stellen. Het gaat om een gemixte bevolking van 18 tot 105 hè. De jongeren vinden het bijna niet te verteren om voor de oude garde zoveel te ontberen. Al bijna een heel jaar! Die denken natuurlijk: Laat die ouderen maar binnen blijven, zij hebben hun leven al gehad.” Begrijpelijk. Maar goed, de ultra oudjes zijn al ingeënt.
Ik nog niet, maar dat gaat gauw gebeuren, als de inentingsstraten niet in de fik worden gestoken. Sommigen zijn bang voor het vaccin. Ik niet, kom maar op!

Antoinette

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.