Home / / Rotary overhandigt cheque aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

Rotary overhandigt cheque aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

OMMEN – Tijdens de wekelijks online bijeenkomst van Rotary Ommen – Dedemsvaart is vorige week een cheque van maar liefst 3000 euro overhandigd aan Robert Bonsink en Hans Kraaijenhof, beiden bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel.

“We zijn ontzettend blij met dit bedrag”, vertelt Robert Bonsink namens het Jeugdfonds. “Want helaas is onze stichting nog broodnodig. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. We weten allemaal dat het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en krijgen meer zelfvertrouwen. Met dit bedrag kunnen minimaal twaalf kinderen weer een jaar lang sporten.”

Ook de Rotaryclub is enthousiast over deze actie. “Onze club organiseert met regelmaat acties ten bate van het goede doel”, licht Erik Vogt toe. “Zo verkopen we jaarlijks in november en december heerlijke wijn aan ons netwerk. Voor deze actie kiezen we jaarlijks een goed doel dat een link heeft met onze eigen regio. Dit jaar hebben we dus gekozen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met het Jeugdfonds is afgesproken dat de bijdrage ten goede komt aan projecten en deelnemers in onze eigen regio, dus dan praten we over het gebied Dalfsen, Nieuwleusen, Dedemsvaart en Ommen. Het aantal aanvragen bij het fonds zal door corona alleen maar toenemen. Het is mooi dat wij hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren.”

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.