Home / / Pontje bij de Stokte uit de winterslaap

Pontje bij de Stokte uit de winterslaap

DALFSEN – Met Pasen gaat het pontje bij de Stokte weer varen. Het pontje ligt nu nog op de gemeentelijk opslagplaats, maar steekt na enkele proefvaarten tussen De Stokte en Hessum weer over.

Het pontje is zeer geliefd voor een rondje Dalfsen en wordt veelvuldig gebruikt. De gemeente treft een aantal maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Afstand houden is uiteraard een voorwaarde tijdens bijvoorbeeld het wachten en de oversteek. Deze maatregelen zijn met borden aangegeven en er wordt regelmatig op gecontroleerd. Ook wordt gewaarschuwd om het pontje en de insteekhaventjes niet te gebruiken om het water in te gaan, aangezien er onder het water een kabelconstructie en andere technische zaken zijn aangebracht.
Het pontje mag alleen gebruikt worden om naar de overkant te varen. Het mooie gebied in de omgeving Ommen en Dalfsen nodigt fietsers en wandelaars uit om de omgeving te voet of op de fiets te verkennen en te beleven.

Foto: archief 2020 Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.