Home / / Politiek Verwoord: Donkere wolken boven de Vechtkade….

Politiek Verwoord: Donkere wolken boven de Vechtkade….

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VVD aan het woord.

Beste medebewoners van gemeente Ommen,

De landelijke verkiezingen zijn achter de rug en de VVD kwam wederom als grootste partij uit de bus, ook in Ommen hebben we het goed gedaan, DANK VOOR JULLIE STEM!
In mijn laatste artikel in deze krant nam ik u mee in de raadsvergadering met de Vechtkade op de agenda. Tijdens deze vergadering heb ik namens de VVD Ommen ervoor gepleit om deze niet volledig af te sluiten, helaas heeft de meerderheid besloten dit wel te doen.
Welnu, het college heeft ervoor gekozen om een bureau in te schakelen om een enquête te organiseren met de vraag: Wat willen de inwoners van Ommen?
Dit bevreemdt mij zeer, een amendement om een RAAD breed besluit uit 2017 om de Vechtkade autoluw te maken uit te voeren, dit in samenspraak met de inwoners te doen wordt door het college genegeerd. Zij komen met een voorstel om de Vechtkade af te sluiten en dan ga je nu vragen wat de inwoners willen? Volgens mij is dat de verkeerde volgorde. Het gevolg? Reuring in ons mooie stadje met spandoeken als protest. Ik hoop dat het college daar iets mee doet.
Als raadslid krijg ik regelmatig mailtjes, telefoontjes en appjes dat de vraagstelling in de genoemde enquête, ommen.swiopcratie.nl erg sturend is om draagvlak te krijgen bij de inwoners. Ik ben erg benieuwd wat de uitkomst van dit onderzoek is en wat het college hier mee gaat doen. Uiteraard zullen wij scherp blijven op het proces.
Onlangs is er een volgende stap gezet in het project vitale vakantieparken. Als VVD zijn wij van mening dat diverse parken met mooie huisjes prima geschikt zijn om te wonen en dat ze een mooie aanvulling zijn in het woningaanbod. Natuurlijk zijn er ook parken die in de vergetelheid zijn geraakt. Dat deze uit het slop worden getrokken is een goed initiatief.
De komende raadsvergadering op 1 april, dit is geen grap, gaan we ons buigen over een burgerinitiatief in Beerzerveld, het rapport van de rekenkamercommissie en de ontwikkelingenbrief GGD IJsselland.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Loopt u ergens vast of heeft u hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacten, onder het genot van een kop koffie zullen wij altijd een luisterend oor bieden.

Hartelijke groet,
Robbin Hutten.

Lees ook

Een tweede leven voor gevonden voorwerpen

In regio IJssel-Vecht gaan gevonden telefoons na drie maanden naar de Stichting Opkikker REGIO – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.