Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de PVDA aan het woord.

De tweede kamer verkiezingen zijn achter de rug en de stemmen geteld. Dat de meer linkse partijen hebben verloren moge duidelijk zijn. En er is een verdere versplintering, aangezien er straks zeventien partijen een plek zullen krijgen in de tweede kamer, dat is meer dan honderd jaar geleden voor het laatst het geval geweest.
En dan straks op voor de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2022 gaan plaatsvinden. Voor het zover is, krijgt deze raad nog wel een aantal pittige onderwerpen te bespreken. Voor de zomer gaat de raad nog over de verkeersafwikkeling besluiten, dus ook over het al dan niet afsluiten van de Vechtkade voor gemotoriseerd verkeer. Er komen digitale hoorzittingen over dit onderwerp en er worden gesprekken gepland met belangengroepen .

Een ander onderwerp is de pilot bollenteelt die ook voor de zomer op de agenda staat. De PvdA is geen voorstander van een pilot met betrekking tot de bollenteelt in kwetsbare waterwingebieden zoals wordt voorgesteld. De mogelijke nadelen voor de volksgezondheid zijn wat ons betreft zwaarwegend. Ook de mogelijke bouw van een zogenaamde megastal in Beerzerveld houdt de gemoederen bezig. De PvdA is geen voorstander van de bouw van dergelijke megastallen. Er zijn ondertussen veel onderzoeken die wijzen op de mogelijke gevaren voor de volksgezondheid, daarnaast maken de bewoners zich terecht zorgen over de leefbaarheid in de kleine kernen.
De afgelopen week heeft de Pvda tijdens de raadsvergadering een motie ingediend over het behoud van het “Piet Hein” huis aan de Zeesserweg voor de gemeente. Alhoewel deze motie geen meerderheid heeft gekregen, heeft dit wel bewerkstelligd dat ook dit gemeentelijk eigendom weer in de belangstelling staat en het erop lijkt dat een meerderheid ook dit pand graag wil behouden en gebruiken voor maatschappelijke doelen.
Kortom: er staat genoeg op de agenda de komende tijd en als u mee wilt praten over deze onderwerpen bent u natuurlijk van harte welkom. Voor informatie over de PvdA Ommen kunt u bellen met de fractievoorzitter Hilbert Moerman, tel. 06-53561062. En kijk ook eens op de site van de PvdA Ommen.

Lees ook

Politiek Verwoord

Dalfsen – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.