Home / / Politiek Verwoord

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Gemeentebelangen aan het woord.

Het jaar 2021 leek in eerste instantie positief te starten. Zouden we weer wat bewegingsvrijheid krijgen of kunnen we voorzichtig weer een evenement organiseren…?
Wie had kunnen verwachten dat we nog steeds in een doolhof van allemaal aangepaste regels zouden zitten, in de vorm van een lockdown en dan ook nog een avondklok…Gelukkig zijn er inmiddels weer lichtpuntjes die hopelijk wat lucht geven voor onze middenstand en contactberoepen.
De raadsvergaderingen worden standaard al een jaar lang digitaal afgewikkeld vanuit de raadzaal en voor ons als raadsleden vanaf de thuisbasis.
Dit was eerst wel even wennen, vergaderen op afstand maar het digitaal vergaderen bleek een unieke oplossing in dit coronatijdperk. Veel besluiten konden worden genomen. Wij zien als fractie van Gemeentebelangen zelf ook wel positieve kanten aan het nieuwe vergaderen maar missen heel erg de persoonlijke contacten, de lichaamstaal, een knikje of knipoog. Even napraten na een raadsvergadering is er al een jaar niet meer bij. Voor de menselijke kant is minder ruimte en tijd. In het kort; het lief en leed. Ook de contacten met onze inwoners worden op een andere wijze dan gebruikelijk vormgegeven. Natuurlijk doen we dat ook digitaal maar ook hier wordt de persoonlijke noot gemist.
Voor dit jaar staan belangrijke onderwerpen zoals de Omgevingswet of visie op de raadsplanning. Er moet nog veel worden geregeld maar Dalfsen loopt op schema. Eén onderwerp uit de Omgevingsvisie is zeker niet onbelangrijk: ‘participatie’. Hoe kunnen we de inwoners meer en beter betrekken?
Een mooi voorbeeld is het idee voor wandel/struinpaden in ons mooie buitengebied. Een initiatief van enkele bewoners uit onze gemeente. Meerdere wandelroutes lopen nu via gevaarlijke gedeeltes van drukke verharde wegen. Het idee voor deze paden is al ontstaan tijdens de Jumbocrossloop in 2019 door enkele alerte verkeersregelaars. De plannen zijn in perfectie uitgewerkt maar moeten natuurlijk nog besproken worden met de betrokken partijen. Zelf ben ik daar als verkeersregelaar ook bij betrokken geraakt. Wij houden u hiervan op de hoogte.
Wij hebben ons ook ingezet om het vrachtverkeer op de Heinoseweg terug te dringen. De eerste lichtpuntjes zijn er inmiddels. Vanuit Heino zijn de borden richting Dalfsen weggehaald of aangepast zodat het verkeer via de N35 richting Wijthmen wordt geleid. Al eerder werd bij de rotonde Poppenallee een bord geplaatst. Voor Gemeentebelangen is het van belang dat iedereen veilig aan het verkeer kan deelnemen. Van klein tot groot. Van voetganger tot vrachtwagenchauffeur.
Wij blijven graag met onze inwoners in gesprek, gewoon als mensen onder elkaar, dat noemen wij als Gemeentebelangen verbinden en betrokkenheid. Ik hoop dat we de komende tijd vooruitgang gaan boeken betreffende de pandemie en dat we langzaam onze vrijheid weer terug krijgen. Want wie wil er niet heerlijk op een terras zitten of een praatje maken in de sportkantine? Een cadeautje kopen of kleding bij onze winkeliers en dat onze ondernemers weer kunnen gaan doen waar ze goed in zijn nl. ondernemen.
Wij hopen u binnenkort weer ‘live’ te ontmoeten en blijven uw inbreng op prijs stellen.
We willen nog steeds samen met u het beste bereiken voor onze mooie gemeente Dalfsen.

Namens de fractie van Gemeentebelangen,
Wim van Lenthe

 

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.