Home / / Politiek Verwoord

Politiek Verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de LPO aan het woord.

In de gemeenteraad hebben we de perspectiefnota besproken voor 2021. In deze perspectiefnota is veel aandacht voor de ontwikkelingen in de kern Ommen. Als LOKALE Partij Ommen hechten wij echter ook bijzonder veel waarde aan positieve ontwikkelingen in de kleine kernen en het buitengebied.
Zo komt er binnenkort een wandelpadenplan en de behoefte aan fietspaden wordt in kaart gebracht. De LOKALE Partij Ommen wil daarbij extra aandacht voor goede en veilige fietsverbindingen tussen de kleine kernen en Ommen. Maar ook een goed fietspad vanuit Lemele de Lemelerberg op. Gelukkig wordt er wel begonnen met de verbreding van het Stuwepad in Vilsteren waar de LPO een motie voor heeft ingediend. Ook heeft de LOKALE Partij Ommen aangegeven graag de initiatieven in de kleine kernen te willen ondersteunen. Denk hierbij voor Lemele bijvoorbeeld aan de renovatie van het speeltuintje en het installeren van een pomp bij de ijsbaan zodat er water opgebracht kan worden.

Een heel belangrijk punt voor de leefbaarheid van de kleine kernen is het beschikbaar zijn van passende huisvesting voor jong en oud. Daarvoor moet er ook gebouwd worden. Daarom is de LOKALE Partij Ommen blij met de bouw van een flink aantal woningen in Witharen en Lemele. Maar hetzelfde geldt voor Beerzerveld waar ook veel staat te gebeuren. Naast woningbouw hebben ze ook het initiatief genomen om, via een burgerinitiatief, te komen tot een uitgebreid plan om de leefbaarheid verder te vergroten. Ook zijn er mooie plannen voor het centrum in Vinkenbuurt die steun verdienen. Kortom er gebeurt al veel moois. Toch wil de LOKALE Partij Ommen hierbij een oproep doen aan alle inwoners van alle kernen binnen Ommen. De gemeente heeft een fors budget vrijgemaakt voor maatschappelijke initiatieven. Daar wordt al goed gebruik van gemaakt, maar er kan nog veel meer. Grijp deze mogelijkheid aan om uw plannen te realiseren. De LOKALE Partij Ommen heeft participatie hoog in het vaandel en wil inwoners graag ondersteunen bij de realisatie van hun plannen.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de LOKALE Partij Ommen via fractielpo@gmail.com.

Namens de fractie van de LOKALE Partij Ommen,
Dick Remmers

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.