Home / / Politiek Verwoord

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de ChristenUnie aan het woord.

Stilstand is achteruitgang. Een uitdrukking die zorgt voor een negatieve bijklank van het woord stilstand. En dat klopt ook. Je vertrekt optimistisch naar je vakantiebestemming, maar komt in een file. Je staat stil en positiviteit slaat om naar frustratie. Als talentvol sporter breek je het ene persoonlijke record na de ander. Totdat je door een (soms kleine) blessure even niet kunt trainen. Je staat stil en de prestaties gaan achteruit. Een huis dat je niet onderhoudt verliest waarde. Of nog groter…Corona breekt uit. De grenzen gaan dicht, bedrijven gaan dicht, de economie hapert. Groei wordt dreiging en krimp. Ja, het klopt. Stilstand is achteruitgang. Een wel erg negatief begin van deze column zul je denken. Dat klopt, maar toch is het juist de bedoeling om er iets positiefs van te maken. Het woord stilstand verdient het om opgepoetst te worden. Zeker in ons mooie Dalfsen.
Hoe kom ik hierbij? Nou, een paar weken geleden kwamen we met z’n allen binnen 24 uur volledig tot stilstand. In een toch al zware tijd met een strenge lock-down, verlengde avondklok, en maar steeds niet echt dalende besmettingscijfers, daalde de temperatuur en sneeuwden we tot boven de enkels vast. Auto’s kwamen niet meer van de plek, fietsers konden er niet uit. Teststraten werden gesloten en ook de bouwsector (die juist nog wel steeds doordraaide) kwam tot stilstand….. Nog meer somberheid zou je denken.
Maar niets is minder waar. Opeens zagen we dat stilstand ook iets goeds heeft. Plotseling waren er weer lachende gezichten en spelende kinderen te zien. De scholen werden nog iets langer gesloten, maar niemand die daar teleurgesteld over was. Ouders en ouderen die volop genoten. De somberheid was weg. Zelfs het journaal was eens weer voor meer dan de helft gevuld met positieve en vrolijke berichten. En in Dalfsen? Wat mooi om te zien dat vijvers ‘bewaakt’ werden om zo snel mogelijk zo veel mogelijk schaatsers plezier te bezorgen. Het gezamenlijk en voor elkaar schoonmaken van stoepen en opritten. Het op gang helpen van buren en hulpverleners. De wereld om ons heen stond even stil. Dalfsen stond stil. Maar geen sprake van achteruitgang. Dalfsen toonde het o zo bekende noaberschap en straalde één en al positiviteit uit. Bij ons geen rellen, maar saamhorigheid. Plezier in plaats van geklier.
Stilstand in de winter. Het toont aan dat er veel positiefs zit in stilstaan. Het zet ons aan het denken EN aan het werk. We roepen daarom iedereen op om regelmatig eens stil te staan. Even nadenken over wat we samen hebben en doen. Even om je heen kijken en je buurt overzien. Hoe mooi is het om in deze gemeente te mogen wonen. En het kan nog mooier. Even stilstaan. Genieten van de sfeer en omgeving waarin we wonen. En dan weer samen, jong en oud, kind en volwassen aan de slag. Op naar een (nog) mooi(er) Dalfsen. Heb je op jou moment van stilstaan goede ideeën gekregen? Deel ze maar.

Fractie ChristenUnie Dalfsen (Luco, Rietje, Dick)

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.