Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VOV aan het woord.

Op veel plekken in de wereld is er onrust onder de bevolking. Vaak wordt deze onrust veroorzaakt door regeren vanuit macht en het niet luisteren naar wat de bevolking graag wil. ‘Als je als volksvertegenwoordiger niet luistert naar de wensen van de inwoners, of als je gedane beloftes niet nakomt, dan vooroorzaak je verzet en krijg je opstand’.

Als je in de geschiedenis van Ommen terugkijkt, dan zie je dat er in 1839 in Ommen een grote opstand was. Die opstand was zelfs zo groot dat er vanuit den Haag besloten werd om in Ommen een regiment militairen te vestigen. Toen in 1840 de rust terugkeerde spraken de inwoners uit: “dat mag nooit weer gebeuren”.
De lokale partij VOV sluit zich bij de uitspraak van toen aan.
Maar de laatste jaren zien we dat het op veel plekken in Ommen steeds vaker onrustig is. Er ontstaat tweedeling in de samenleving, omdat er niets met wensen van inwoners gedaan wordt. Voorbeelden zijn: Brug Junne, vestiging megastal Beerzerveld, Kindplein west, Fietspad Kievitstraat. En daar is bijgekomen de verkeervisie.
In 2017 is er, een door de inwoners gedragen, besluit genomen, waarbij alle raadsleden op 19 juni 2017 voor dit voorstel hebben gestemd. Volgens het toen genomen besluit zou in 2017 de Vechtkade/markt autoluw (boodschappen doen oké en voetgangers en fietsster voorrang) gemaakt worden, maar dit door de gemeenteraad genomen besluit is nooit door het college uitgevoerd. Als een duvel uit een doosje komt wethouder Bongers nu met een ander plan, “wij gaan de vechtkade/markt en de Julianastraat afsluiten”.
De lokale partij VOV wil maatschappelijke akkoorden, met als basis wensen uit de samenleving.
Gelijkwaardige posities, geen strijd tussen oppositie en coalitie.
Als het gemeentebestuur in Ommen niet verandert wordt het protest en de polarisatie groter.
Het primaat voor participatie ligt bij de inwoners. We moeten af van de standaard aanpak in de gemeente Ommen waar kant en klare plannen aan de inwoners worden voorgeschoteld en waar vervolgens geen wijzigingen meer op mogelijk zijn. Het gemeentebestuur is er voor u, niet andersom!
De maatschappij dat zijn wij en het is aan ons om dat te veranderen. De inwoners van Ommen zijn in 2022 aan zet om dit voor eens en altijd te veranderen.

De lokale partij VOV wil graag dat de onvrede omgezet wordt in positieve lokale zaken en dat kunnen we realiseren door:
*Raadsleden treden namens de bevolking op als volksvertegenwoordigers.
*Beleid komt uit de samenleving en het gemeentebestuur is dienend aan deze samenleving.
*Het college voert de raadsbesluiten uit en de raadsleden controleren of het beleid naar behoren uitgevoerd wordt.

Wilt u met ons hierover in gesprek dan zijn wij graag voor u beschikbaar in een coronaproof gesprek, bijvoorbeeld tijdens een 1 op 1 wandeling.
U kunt met uw vragen ook terecht bij uw volksvertegenwoordigers van de VOV via mail of telefonisch: gerrit.dejonge@ziggo.nl. telefoon: 06-44191799.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.