Home / / Opbrengst statiegeld voor stichting ALS

Opbrengst statiegeld voor stichting ALS

DALFSEN – Jumbo Kamphuis heeft de opbrengst van de statiegeldactie van de afgelopen periode geschonken aan het ALS Team Dalfsen. Ronald Kamphuis overhandigde aan Bernard Bos, captain van dit team, een envelop met een bedrag van maar liefst 1098,05 euro.

“Met deze opbrengst zijn we ontzettend blij”, zegt Bernard Bos namens zijn ALS team. “We vinden het geweldig dat zoveel klanten van Jumbo Kamphuis hun bonnetje voor de strijd tegen ALS hebben gedoneerd. We willen hen hiervoor graag bedanken.”
Toen Ronald in december hoorde dat de nieuwjaarsduik niet door kon gaan, heeft hij het ALS Team Dalfsen uit eigen beweging gebeld met het aanbod van de statiegeldactie. Bernard: “We waarderen dit bijzonder. Helaas is het nog altijd nodig om door te gaan met de acties om geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen ALS. Nog steeds is er geen medicijn gevonden en het onderzoek naar de oorzaken maakt duidelijk dat het om een gecompliceerde ziekte gaat. Dit onderzoek is volledig afhankelijk van giften. Gelukkig wordt er wereldwijd samengewerkt door medisch specialisten en dat zorgt er voor dat de onderzoekstijd naar het vinden van een medicijn steeds korter wordt.”
Ronald Kamphuis voelt zich ook persoonlijk betrokken bij deze strijd, mede omdat hij contact heeft met Gerrit Kolkman, een klant die ALS heeft. Hij bewondert de vechtlust van Gerrit en wil graag op deze manier zijn steun verlenen.
De Tour du ALS op de Mont Ventoux is vanwege corona verplaatst van juni naar 11 september 2021. Diverse teamleden zijn al weer begonnen met hun training voor deze zware uitdaging.

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.