Home / / Opbouw van de vaccinatielocatie in De Trefkoele+ is bijna klaar

Opbouw van de vaccinatielocatie in De Trefkoele+ is bijna klaar

Er worden duizenden duizenden bezoekers verwacht

DALFSEN – Als het met de levering van de vaccins goed verloopt, start de GGD op maandag 12 april met het vaccineren tegen COVID-19 in De Trefkoele+ in Dalfsen.

Met de ondertekening van het huurcontract van De Trefkoele+ op 8 maart jl. beschikt de GGD nu over vijf ingerichte vaccinatielocaties in de regio IJsselland. Met de locatie in Dalfsen wordt de drempel voor vaccineren in de regio verder verlaagd. De GGD is blij met de priklocatie: de kern Dalfsen is vanaf verschillende kanten goed bereikbaar. Zowel binnen de gemeente zelf, maar ook vanuit omliggende gemeenten zoals Heino, Raalte en Ommen. Het is er ruim en het biedt goede parkeergelegenheid. Het is hier mogelijk om in circa zestien ‘hokjes’ tien vaccinaties per uur en dus maar liefst 160 personen per uur te vaccineren.

Wie en wanneer

GGD IJsselland volgt de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid, wie wanneer aan de beurt is. Deze volgorde is al enkele malen aangepast op het advies van de Gezondheidsraad. Inmiddels zijn al vele ouderen en zorgmedewerkers gevaccineerd. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen verspreid naar steeds jongere mensen, zodat de afsprakenlijn en afsprakenwebsite goed bereikbaar blijven.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.