Home / / Ondernemerscollectieven in Ommen wijzen uitkomsten van publiekspeiling over de verkeersstructuur van de hand

Ondernemerscollectieven in Ommen wijzen uitkomsten van publiekspeiling over de verkeersstructuur van de hand

OMMEN – De gemeente Ommen heeft het voornemen om de verkeersstructuur voor het centrum van Ommen ingrijpend te veranderen door onder andere de Vechtkade volledig af te sluiten en autovrij te maken.

Hiervoor heeft de gemeente een online publiekspeiling uitgezet. Vol verbazing hebben de Handelsvereniging Ommen (H.V.O.), Koninklijke Horeca Nederland (K.H.N. afd. Ommen) en Ondernemersvereniging Ommen (O.V.O) kennis genomen van deze peiling en wijzen de uitkomst van deze peiling op voorhand van de hand.

De gemeente Ommen geeft aan dat ze het belangrijk vinden om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij de plannen voor de verkeersoplossing voor een veilig, leefbaar en bereikbaar centrum en hebben hiervoor een online publiekspeiling van 18 maart tot en met 6 april uitgezet. Hier zijn de H.V.O., K.H.N. afd. Ommen en O.V.O in basis voorstander van, echter hebben ze helaas moeten constateren dat de vraagstellingen uit de peiling een suggestief karakter hebben.
Voorzitter Ron Nijhof van de O.V.O.: “Wij zijn hierover erg ontstemd aangezien door tegenstellingen in de vraagstelling respondenten richting een antwoord gestuurd worden. Dit vinden wij geen objectieve manier van onderzoek en vragen ons af wat de online peiling op deze manier toevoegt aan een afgewogen aanpak van dit complexe vraagstuk. Tevens vinden we het onbegrijpelijk dat deze publiekspeiling nu al meer dan één week loopt en hier niet nauwkeurig naar gekeken is.”

Voorzitter Willem Legebeke van de H.V.O. vult aan: “Gelet op de suggestieve vraagstellingen eisen we dat de uitkomsten niet meegenomen worden in het bepalen van de uiteindelijke oplossingsrichting.” De Handelsvereniging Ommen (H.V.O.), Koninklijke Horeca Nederland (K.H.N. afd. Ommen) en Ondernemersvereniging Ommen (O.V.O) zijn de belangenbehartiger van ruim 180 bedrijven in en rond Ommen. Deze ondernemerscollectieven zijn allen tegen een totale afsluiting van de Vechtkade voor doorgaand verkeer.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.