Home / / Lokale Ondernemers voeren actie tegen plannen afsluiting Vechtkade/Markt

Lokale Ondernemers voeren actie tegen plannen afsluiting Vechtkade/Markt

OMMEN – Horecaondernemers, winkeliers en de stichting ondernemersfonds voeren actie tegen de plannen van het college van B&W (CDA, CU en LPO om de Vechtkade/Markt en Julianastraat voor doorgaand verkeer af te sluiten.

De gemeenteraad heeft in juni 2017 besloten om dit gedeelte autoluw te maken. Dit besluit kwam nadat ondernemers inwoners en belanghebbenden waren gehoord, waarbij massaal de voorkeur voor autoluw maken werd uitgesproken. Ondanks dat de gemeenteraad een behoorlijk bedrag voor de uitvoer beschikbaar stelde, werd dit plan nooit door het college uitgevoerd. Rond de kerst in 2020 kwam wethouder Bongers (LPO) met een voorstel om de Vechtkade/Markt en de Julianastraat voor doorgaand verkeer af te sluiten.
Volgens Ruben Strating, van restaurant Vrienden van Ommen en tevens woordvoerder, raakt dit de ondernemers, in hun hart. Vorige week dinsdag (3 maart) trokken de boze ondernemers er op uit om op strategische plekken in Ommen spandoeken op te hangen. Hiermee willen de ondernemers aan de inwoners en bezoekers laten zien wat de gevolgen van het afsluiten van het centrum zijn.

Ook raadsleden Gerrit de Jonge, Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) en Richard Smits, VVD geven aan dat zij er niks meer van snappen, een raadsbesluit wordt zo maar door het college overruled. “In 2017 is er besloten om de Vechtkade autoluw te maken”, bevestigt De Jonge. “Dat voorstel werd ondersteund door inwoners en ondernemers van Ommen en is unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Nu wordt dat voorstel zomaar van tafel geveegd. Dit is een farce.”
Voor de ondernemers staat als een paal boven water dat de gedragen plannen uit 2017, om de Vechtkade/Markt autoluw te maken snel uitgevoerd moeten worden. Maatregelen met bijvoorbeeld een hoogtebalk om vrachtwagens en landbouwvoertuigen te weren, passen daarbij.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.