Home / / Ingezonden brief: verkeersbeperkende maatregelen op de Vechtkade

Ingezonden brief: verkeersbeperkende maatregelen op de Vechtkade

OMMEN – De verkeersperikelen in Ommen houden de gemoederen bezig. Dat geldt ook voor briefschrijver Ton van Amstel. Hij is voorstander van verkeersbeperkende maatregelen op de Vechtkade te Ommen.

“In Ommen staan diverse spandoeken waarmee ondernemers protesteren tegen de voorgenomen verkeersmaatregelen. Eén van de stellingen gaat over de toenemende leegstand die hierdoor zou toenemen. Maar de leegstand is al een feit…
De redenering van de ondernemers volgend, zou de huidige leegstand veroorzaakt moeten zijn door maatregelen in het verleden. Maatregelen die dan direct moeten worden teruggedraaid.
We moeten de Brugstraat weer openstellen voor autoverkeer zodat consumenten dan voor de winkeldeur kunnen parkeren.
Het parkeren op het Kerkplein moet weer worden ingevoerd, want dat is beter voor de horeca in de binnenstad. Het Varsenerplein wordt ook een parkeerplaats voor de winkels in de Bermerstraat.
Het terras voor restaurant Puik wordt geruimd en zal worden veranderd in parkeerplaatsen. Consumenten stappen zo uit de auto, het terras bij Flater op…
Bovenstaande is natuurlijk flauwekul en net zo onzinnig als het protest van de ondernemers tegen de verkeersmaatregelen. Zou die leegstand veeleer niet komen door het ontbreken van winkelend publiek?
Publiek dat wegblijft omdat de verkeerschaos en de lange files niet uitnodigen tot een bezoek. Toeristen ervaren Ommen als ‘dat stadje waar je altijd in de file staat’.

Het autovrij maken van het centrum in steden is een landelijke trend en wordt voorgestaan door de overheid. In veel plaatsen in Nederland wordt de binnenstad omgetoverd tot een domein van fietsers, voetgangers en recreanten. Die kunnen vrij en veilig wandelen, winkelen en recreëren in het stadscentrum.
Aanvankelijk met veel tegenstand van de plaatselijke ondernemers, maar na uitvoering van de plannen is men achteraf zeer tevreden over de gerealiseerde wijzigingen. Nu niet meegaan in die trend betekent een kans missen. Om vervolgens over een paar jaar tot de conclusie te komen dat het weer niet goed is en het toch anders had gemoeten.
Is het niet veel prettiger om na enkele minuten rondrijden in een vlotte verkeerstroom via de rondweg het centrum te bereiken dan 15 minuten vast te staan in een stinkende, ronkende file op de Vechtkade ?

Ondernemers toon visie, denk ‘out of the box’. Grijp uw kans op een leefbaar Ommer centrum!

En opvallend, de dagen dat de hele Ommer binnenstad is afgesloten is de stad boordevol bezoekers en staat er geen file bij de Vechtbrug. Wanneer? Ja, inderdaad tijdens de Bissingh.”

Ton van Amstel.
Ommen

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.