Ingezonden brief

OMMEN – Gerard Marsman klom in de pen omdat hij het oneens is met de protesten over de afsluiting van de Vechtkade. Hierbij de brief:

“Ommen werd de afgelopen tijd ontsierd door grote banners. Banners die protesten bevatten over de voorgenomen verkeersmaatregelen. Banners die geen reclame zijn voor de stad, niet voor de bewoners en niet voor de ondernemers. Ze verwijzen meer naar de problemen die er op dit moment zijn, dan dat ze een oplossing bieden voor de toekomst.

Er wordt gevreesd voor meer leegstand. Die leegstand kennen we nu al en zou ook gezien kunnen worden als veroorzaakt door de chaotische verkeerssituatie. Nieuwe ondernemers worden afgeschrikt door lange files, die gedurende de hele zomer het verkeersbeeld beheersen.
Er wordt bang gemaakt voor meer dan 30 verkeersslachtoffers. Onsmakelijk. Wat moeten bewoners aan de Julianastraat of de Vechtkade nu opbieden: “Wachten op de eerste verkeersdode?” Ommen wordt een spookstad staat er op een banner. Nee, Ommen is nu deels een spookstad. Een stad doorsneden door twee grote verkeersaders. Autoluw mag, maar dat hadden we al. Het heeft tot niets geleid. Een omweg die te weinig gebruikt wordt.

Wat krijgen we?

Een nieuwe situatie waarbij alle parkeervoorzieningen gehandhaafd blijven. Dichtbij het centrum. Er zal iets verder voor gereden moeten worden. Een open en heerlijk terrassengebied. Waar ouders hun kinderen vrij kunnen laten rondlopen. Ruimbaan voor fietsers en voetgangers.
Een cadeautje van de Ommer gemeenschap aan de horeca. Maar de horeca durft het cadeautje niet uit te pakken. Waar is de ondernemersgeest die samen met de gemeente het gebied gaat ontwikkelen?”

Gerard Marsman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.