Home / / In april start de Sociale Moestuin

In april start de Sociale Moestuin

DALFSEN – Op het terrein van Natuurboerderij Lindehoeve is plek vrijgemaakt om samen een gezonde moestuin te starten voor alle inwoners van Gemeente Dalfsen. Jong, oud, ervaren of onervaren, iedereen mag en kan meehelpen in de sociale moestuin.

Het initiatief ligt bij De GroeneKerk PGDalfsen: “Wij willen mensen samen brengen en een toegankelijke en gezonde moestuin is de plek om elkaar te ontmoeten. Een tuin waar je samen met andere inwoners van gemeente Dalfsen groente en fruit verbouwt en waar samen een kopje koffie/thee drinken een vast onderdeel is. Op de tuin willen we een grote diversiteit aan groente en fruit verbouwen. Ter voorkoming van ziekten in de planten maar ook ter voorkoming van uitputting van de grond, passen we op de tuin roulatieteelt toe. In de moestuin willen we natuurlijke middelen en zaden gebruiken. We maken een eigen composthoop van restafval en bemesten doen we met mest van de natuurboerderij.”

Meehelpen en oogsten

In overleg wordt zaai- en pootgoed aangeschaft. Voor de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De groenten en fruit afhankelijk van de opbrengst, wordt onderling verdeeld. Rechtstreeks groenten doneren aan de voedselbank en/of minima behoort ook tot de mogelijkheden.
Belangstellenden die als tuinder – met of zonder tuinervaring, jong of oud, alleen of met het gezin, soms of regelmatig, onder begeleiding van een tuinvrouw/man, in de open lucht met in achtneming van de 1.5 m afstand willen werken – zijn van harte welkom. Tijdstippen zijn woensdagmiddag 14.00 tot 16.30 uur en zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur van half april tot en met eind oktober.
De tuin bevindt zich op het terrein van Natuurboerderij ‘Lindehoeve’ aan de Koesteeg 4 in Dalfsen. Neem bij interesse contact op via socialemoestuindalfsen@gmail.com en geef door welk dagdeel de voorkeur heeft. Een uitnodiging voor kennismaking vindt plaats op het opgegeven voorkeurstijdstip.
Mochten inwoners nog overtollig tuingereedschap of een kruiwagen hebben? Geef het door op bovenstaand emailadres, de organisatie komt het graag ophalen.

Lees ook

Ieder boodschappenkarretje een eigen parkeerplaats

OMMEN – “Het lijkt een verlate 1 april grap”, schrijft Ella Roelfs, inwoonster van Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.