Home / / Gratis lezing Gezond Ouder Worden

Gratis lezing Gezond Ouder Worden

REGIO – Gezond ouder worden, dat wil iedereen. Maar hoe doe je dat? Deze vraag staat centraal tijdens de online lezing Gezond Ouder Worden.

Met vier zorgprofessionals uit de regio wordt het verouderingsproces van het lichaam besproken. Zij geven daarnaast tips hoe dit proces vertraagd kan worden. De lezing wordt op dinsdag 30 maart om 18.30 uur live uitgezonden en is voor iedereen gratis te bekijken.
“Vanaf middelbare leeftijd start het verouderingsproces van je lichaam. Zo neemt spierkracht af en verandert de botmassa. Ook in het brein vindt een verouderingsproces plaats waardoor mensen op latere leeftijd bijvoorbeeld moeite krijgen met plannen en organiseren. Dit zijn processen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt”, zegt Ellen van der Vegte van Vitaal Vechtdal. “Het mooie is, je kunt zelf invloed uitoefenen op de snelheid van dit proces.”

Tijdens de lezing Gezond Ouder Worden, wordt het verouderingsproces van lichaam en brein besproken met vier zorgprofessionals. Zij geven inzicht in het verouderingsproces en geven tips om dit proces te vertragen. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld via de chatfunctie. Deze vragen worden zoveel mogelijk beantwoord tijdens de live uitzending. Op dinsdag 30 maart om 18.30 uur is de lezing gratis te volgen via de website www.vitaalvechtdal.nl/gezondouderworden

De lezing wordt vanaf woensdag 31 maart ook uitgezonden op Vechtdal Leeft TV en Omroep Noos. Tijdens deze uitzending is het niet meer mogelijk om vragen te stellen.
Meer informatie over de lezing is te vinden op de website www.vitaalvechtdal.nl/gezondouderworden.

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.