Home / / FC Ommen maakt logo, kleuren en tenue bekend

FC Ommen maakt logo, kleuren en tenue bekend

OMMEN – Op zaterdag 27 maart om 10.00 uur presenteerde FC Ommen haar nieuwe logo, kleuren en tenue. De leden van voetbalclubs OVC’21 en OZC inclusief die van gezamenlijke jeugd JCO mochten democratisch in twee stemrondes stemmen op de kleuren en het tenue.

De meerderheid besliste: zwart, blauw en geel worden de hoofdkleuren van de nieuwe voetbalvereniging FC Ommen, onder welke vlag men vanaf 1 juli gezamenlijk verder gaat.

Terugblik

Op 23 februari werd in het bijzijn van de onafhankelijke voorzitter van de Stuurgroep, Jan Smit en de voorzitter van OVC ’21, Gerard Habers en de voorzitter van OZC, Bertus Heuver door notaris Jan Willem Bentum de definitieve uitslag bekend gemaakt van de stemming van alle stemgerechtigde leden van beide verenigingen over de fusieplannen.
Daarin bleek een overgrote meerderheid bij beide verenigingen voor een fusie te zijn. Namelijk 88,5% (van 261 stemmen) onder de leden van OVC’21 en 80,7% (van 660 stemmen) onder de leden van OZC stemden voor. Daarmee werd de eis van twee/derde (66,6%) bij beide verenigingen om überhaupt te kunnen komen tot een fusie ruimschoots behaald. De conclusie was dan ook als volgt: de Algemene Leden Vergadering stemt voor een fusie van OVC’21 en OZC. Dat betekent dat de twee verenigingen vanaf 1 juli als FC Ommen verdergaan.

De volgende stap

In de achtergrond was de werkgroep ‘Naam, logo en kleur’ in overleg met de Stuurgroep naast de besluitvorming over de naam al een tijd bezig met het voorbereiden van diverse opties aan kleuren en tenues. Naar aanleiding van de goed verlopen stemprocedure rondom de fusie, werd besloten dat ook de tenues en kleuren op eenzelfde democratische wijze gekozen konden worden. In de eerste stemronde mochten de leden de shirts van zes ontwerpen terugbrengen naar twee ontwerpen, om uiteindelijk in de tweede stemronde op 26 maart de kleurlijn en het tenue definitief te kiezen.
De stemming op 26 maart was overduidelijk. Van de 687 uitgebrachte stemmen, kozen 421 leden (61,3%) voor tenue C, het tenue dat overwegend zwart is met blauwe en gele banen. De blauwe en gele banen verwijzen subtiel naar de kleuren uit het stadswapen van Ommen en de kleuren van OVC’21 en OZC. Desalniettemin straalt dit tenue iets compleet nieuws uit dat past bij deze nieuwe vereniging met ambitie.

Logo FC Ommen

In hetzelfde tijdsbestek als het ontwerpen van de kleding- en kleurlijnen is er hard gewerkt aan het
ontwerpen van het clublogo. De besturen van OVC ’21 en OZC hebben in de week van 22 maart gezamenlijk het nieuwe logo vastgesteld. Daarbij zijn nu ook de gekozen kleuren verwerkt in het logo. De leeuw kwam al voor in het logo van JCO, in het wapen van Ommen en nu dus ook prominent in het logo van FC Ommen.

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.