Home / / Dolfje Weerwolfje bestaat 25 jaar!

Dolfje Weerwolfje bestaat 25 jaar!

Dolfje Weerwolfje week: 27 februari t/m 7 maart 2021

DALFSEN – Dit jaar bestaat Dolfje Weerwolfje 25 jaar. Binnen twee generaties groeiden miljoenen kinderen op met Dolfje Weerwolfje. Tijdens de Dolfje Weerwolfje Week van 27 februari tot en met 7 maart 2021 staat de bibliotheek stil bij dit feestelijke jubileum.

Het wordt gevierd met een speciale feesteditie van SuperDolfje én een gloednieuw boek over Dolfje: op 24 februari is Weerwolfraket verschenen. Schrijver Paul van Loon begon de serie in 1996 en inmiddels zijn er 33 boeken verschenen. De tekeningen in de boeken worden gemaakt door Hugo van Look. De boeken zijn grappig, een beetje spannend en zijn meerdere keren bekroond door de Kinderjury.

Kleurplaat en quiz

Eigenlijk is Dolfje een heel gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verandert hij in een weerwolf. Een witte weerwolf met een brilletje op. Eerst werd Dolfje daar verdrietig van. Hij wilde zelfs weglopen van huis. Maar Timmies ouders vonden het helemaal niet erg dat hij een weerwolfje is. Gelukkig maar, want nu kan hij gewoon thuis blijven wonen. Met volle maan beleeft hij de spannendste avonturen. Samen met Noura, Timmie, opa weerwolf en neef Leo.

Op de website: www.dolfjeweerwolfje.nl zijn leuke opdrachten te vinden. Ook is er veel informatie te vinden op de website van de schrijver: www.paulvanloon.nl. Er zijn lesbrieven, leesopdrachten, spelletjes en nog veel meer. Zo kan iedereen meedoen aan een prijsvraag: wie is de grootste Dolfje Weerwolfje fan? Ben jij de grootste fan? Kijk dan snel op www.kinderboeken.nl om mee te doen. In de bibliotheek Dalfsen wordt de verjaardag van Dolfje met twee wedstrijden gevierd. Hierbij zijn leuke Dolfje Weerwolfje prijzen te winnen, dus doe mee!

Kleurwedstrijd

De bieb organiseert een kleurwedstrijd met een verjaardagsslinger. Deze is te downloaden. Print hem uit, kleur hem mooi in en lever hem in bij jouw bibliotheek tijdens de tijden waarop gereserveerde boeken gehaald kunnen worden. De openingstijden tijdens de lockdown staan op www.bibliotheekdalfsen.nl. Vergeet niet je naam, leeftijd en een telefoonnummer op de achterkant te zetten en lever je slinger in bij jouw bibliotheekvestiging vòòr 7 maart 2021.

Quiz

Ook organiseert de bibliotheek Dalfsen een echte Dolfje quiz. Je vindt hem op de website van de bibliotheek. Beantwoord de vragen van de quiz. Zet je naam, leeftijd en een telefoonnummer op de achterkant en lever het in bij jouw bibliotheek vestiging vòòr 7 maart 2021.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.