Home / / De Vitaal Vechtdal Challenge vindt plaats in vier regio’s

De Vitaal Vechtdal Challenge vindt plaats in vier regio’s

REGIO – In mei gaat de Vitaal Vechtdal Challenge weer van start. Een gratis wandelprogramma speciaal voor mensen met een chronische aandoening.

Onder leiding van een wandelcoach en een zorgprofessional wordt er twintig weken gewandeld in de omgeving. De startlocaties zijn dit jaar in Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Avereest (Dedemsvaart en Balkbrug).
“De Vitaal Vechtdal Challenge houden we dit jaar in vier regio’s en dat is goed nieuws”, zegt Ellen van der Vegte van Vitaal Vechtdal. “Bewegen is goed voor iedereen en zeker ook voor mensen met een chronische aandoening. Zo kan voldoende bewegen bijvoorbeeld resulteren in een lager medicijngebruik. Met de challenge willen we het positieve effect van bewegen op de gezondheid laten ervaren. Hierbij wordt er rekening gehouden met ieders niveau. Naast bewegen is er ook aandacht voor andere leefstijl gerelateerde onderwerpen zoals voeding.”
De challenge richt zich speciaal op mensen met een chronische aandoening. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, longaandoeningen zoals COPD, hart- en vaatzieken en kanker. Dit jaar is er extra aandacht voor ex-coronapatiënten. In Ommen en Hardenberg wordt er gewandeld op de donderdagavond. De eerste training start op donderdag 6 mei om 19.00 uur. In Dalfsen en Avereest wordt er gewandeld op de dinsdagavond. Hier start de eerste training op dinsdag 11 mei om 19:00 uur.
Aanmelden voor de challenge kan via de website www.vitaalvechtdal.nl/challenge. Hier is tevens meer informatie te vinden.

Foto: Pixabay.com

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.