Home / / Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC Zwolle.

Het is de eerste keer dat PEC Zwolle een speelster voor langere tijd vastlegt. De Dalfsenaar komt van S.V. Dalfsen, waar ze bijna altijd in een jongensteam speelde. Ze was ook al geselecteerd door de KNVB voor het team onder de 16, waarmee zij al enkele mooie toernooien speelde. Zo was zij al voor een toernooi in Portugal en speelde zij met Oranje O16 het Nordic Tournament, een achtlanden toernooi in Zweden. In één van de wedstrijden scoorde zij zelfs de openingstreffer.

In team Oranje O17 speelde zij vijf interlands en scoorde onder meer tegen Letland. Bij PEC Zwolle kwam zij dit seizoen als zestienjarige in acht wedstrijden binnen de lijnen. De Zwolse vereniging ziet de Dalfsenaar als een typische PEC Zwolle aanvalster. “Indien Danique zich op deze manier verder ontwikkelt, is Zwolle absoluut niet haar eindstation”, aldus de Zwolse voetbalkenners.

Danique komt uit een sportieve familie met twee ouder voetballende broers, vader Johnnie die zelf ook voetbalde en moeder Sylvia die tafeltennis en volleybal speelde. Het vastleggen van speelster Danique door PEC Zwolle betekent eveneens dat deze club eisen kan stellen mocht er belangstelling komen voor de jeugd internationaal.

Droom komt uit

Haar eerste ambitie is om een vaste waarde te worden in de selectie van vrouwen PEC Zwolle. Al hoewel Ajax haar grote droom is. Maar zij is realistisch. In feite zijn er maar enkele speelsters die dit halen. Eerst maar eens aan het hoge niveau proeven van PEC Zwolle. Ze zal er alles aan doen om hier te slagen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Waar een bal is, is ook Danique te vinden

.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.