Home / / D66 Diskoers door Overijssel

D66 Diskoers door Overijssel

Een verbindende coronaproof fietsactie als reactie op verruwing maatschappelijk debat

REGIO – Wybren Bakker, het Overijsselse Kandidaat-Kamerlid voor D66 op plek 43, gaat op de fiets en met een tent coronaproof campagne voeren, waarbij op zaterdag 6 maart Dalfsen en Ommen aan doet.

In een zevendaagse tour gaat hij alle gemeenten uit Overijssel bezoeken. Op veilige afstand gaat hij in gesprek met mensen en organisaties over de kansen en uitdagingen die in onze prachtige regio’s spelen. Wybren haalt niet alleen informatie op, maar wil ook aandacht vragen voor een zorgelijke maatschappelijk trend: “We zien ook in Overijssel steeds meer weerstand tegen onder andere het noodzakelijke klimaatbeleid, wat leidt tot verharding en onbegrip bij het maatschappelijke debat en daarmee tot verdeeldheid in de samenleving. Ik zie dit als een probleem. Ik wil daarom radicaal inzetten op verbinding.”

Campagne voeren tijdens de coronacrisis, hoe doe je dat nu op een gepaste manier? Wybren Bakker was er eigenlijk snel uit: “Ik houd van fietsen en fietsen is het veiligste vervoermiddel in deze tijd, dus waarom zoeken we niet de verbinding op door gewoon naar de mensen toe te fietsen”. Bakker, wonend in Diepenveen samen met zijn man en dochter, is er al helemaal klaar voor: “In zeven dagen tijd bezoek ik elke gemeente in Overijssel. Ik ga overdag in gesprek met mensen en organisaties, en in de avond zet ik mijn tentje op en overnacht ik bij mensen in de tuin.“ De gesprekken vinden plaats op gepaste afstand in de buitenlucht of half binnen en buiten met een raam ertussen. “Als ik ook nog een bord met warm eten krijg iedere avond, zie ik de actie helemaal goedkomen”, stelt Wybren met een lach.

Wybren noemt zijn fietstocht ook wel een ‘diskoers door Overijssel’. De fietsactie is niet alleen een ludieke actie, maar heeft ook een serieuze kant: “Wij willen als D66 dat de mens zijn rol op aarde serieus neemt. Niet alleen maar consumeren wat de planeet ons geeft, maar inzetten op balans tussen mens, dier en natuur. Wij hebben daarom een plicht om te zorgen dat we op een duurzame manier de wereld gaan inrichten.” Bakker ziet ook een keerzijde van het handelen naar deze plicht: “Je ziet steeds meer weerstand tegen het toekomstbestendig maken van de landbouw en robuuster maken van natuur of het effect van beoogde zonneparken en windmolens in het prachtige Sallandse en Twentse land. Die weerstand is te begrijpen, zeker wanneer mensen het gevoel hebben dat ze niet serieus worden genomen in hun belang. Laten we vooral kijken hoe we deze groepen tegemoet kunnen komen: hoe kunnen zij meepraten en meeprofiteren van de belangrijke duurzaamheidsveranderingen. Verbale en non-verbale agressie tegen elkaar gaat ons als samenleving niet verder helpen. Laten we daarom de verbinding zoeken en op normale manier met elkaar in gesprek blijven.”

Wybren Bakker van D66 Overijssel, tevens Kandidaat Kamerlid (plek 43)

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.