Home / / Coming-man ChristenUnie Pieter Grinwis bezoekt Vechtdal

Coming-man ChristenUnie Pieter Grinwis bezoekt Vechtdal

REGIO – Donderdag 25 februari bezocht de coming-man van de ChristenUnie Pieter Grinwis (41) Overijssel en het Vechtdal. Samen met Vechtdal-kandidaat Alwin te Rietstap bezocht hij drie agrarische bedrijven waaronder pluimveebedrijf Visscher aan de Hessenweg.

Pieter Grinwis is een Zeeuw van boerenafkomst. Binnen de ChristenUnie is hij geen onbekende. Hij geldt als een buitengewoon politiek talent. Als financieel-economisch beleidsadviseur nam hij bij de vorige kabinetsformatie deel aan de coalitieonderhandelingen. Uit zijn koker kwam de afspraak om de eigen bijdrage in de zorg niet verder te verhogen. Als beleidsmedewerker was hij de man achter de ‘meloen die moest worden doorgeslikt’ toen de dividendbelasting in de Tweede Kamer moest worden verdedigd. De ChristenUnie was tegen dit onderdeel van het coalitieakkoord en wilde het niet verdedigen.

Voor de ChristenUnie is hij ook raadslid in de gemeente Den Haag. In de Haagse raad staat hij bekend als een denker, inhoudelijk sterk, politiek behendig en met de gave van het woord. Iemand met veel meer invloed dan je van een eenpitter in de raad zou verwachten. De ChristenUnie heeft stevige verwachtingen van deze nieuwkomer op plek 5 van de kandidatenlijst, die al lang geen nieuwkomer in de politiek meer is. In de campagne richt hij zich onder meer op vraagstukken in de agrarische sector.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.