Home / / Buurtbus lijn 591 rijdt nog niet

Buurtbus lijn 591 rijdt nog niet

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – In tegenstelling tot de algemene berichtgeving van Keolis van afgelopen week, waarin werd medegedeeld dat de buurtbussen in Salland vanaf maandag 8 maart gaan rijden, heeft het bestuur van de Vereniging ‘Buurtbus Vechtdal’ besloten dit voorlopig nog niet te gaan doen. Ze houden nog even vast aan het eind vorig jaar genomen besluit van ‘voorlopig helemaal stoppen’.

Reden hiervoor is de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus, waarbij nog steeds een toename van het aantal besmettingen is te zien. De chauffeurs die op de buurtbus rijden zijn vrijwilligers die tot de risicogroep behoren. Omdat het grootste deel van de chauffeurs heeft aangegeven onder deze omstandigheden niet te willen rijden, zijn er onvoldoende chauffeurs beschikbaar voor de huidige dienstregeling.
Het bestuur betreurt het dat dit besluit opnieuw moet worden genomen, maar vindt dat de veiligheid van de chauffeurs voorop staat. Het bestuur hoopt dat de duur beperkt zal zijn. Zodra er voldoende chauffeurs gevaccineerd zijn en het verantwoord is om weer te gaan rijden, dan wordt dat gecommuniceerd via de pers en de website: www.buurtbusvechtdal.nl. Als er dan weer wordt gereden dan is dat niet met de vertrouwde donkerblauwe buurtbus, maar met een aangepaste buurtbus in een witte kleur, voorzien van een nieuw logo en met de nieuwe naam: buurtRRReis.

De nieuwe witte buurtbus staat al wel klaar maar gaat nog niet rijden

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.