Home / / Brieven schrijven tegen onrecht

Brieven schrijven tegen onrecht

DALFSEN – U kijkt naar het journaal, of u leest de krant en u denkt vaak: alweer een staaltje van onrecht. Dan voelt u zich vaak machteloos om daar iets aan te kunnen doen. De voorbeelden zijn talloos: in Turkije, China, Pakistan en Egypte, maar soms ook in ons eigen landje. Toch is er een kans om iets te doen.

Amnesty International, afdeling Dalfsen organiseert negen maal per jaar een schrijfactie voor vrijlating en/of menswaardige behandeling van (politieke) gevangenen. Daaraan doen ruim 80 mensen uit de gemeente Dalfsen elke maand mee. Dit gebeurt in veel dorpen en steden onder leiding van Amnesty Nederland. Het gaat altijd om een brief aan verantwoordelijke gezagsdragers in het buitenland. U hoeft de brief niet zelf op te stellen want een voorbeeldbrief wordt steeds bijgeleverd. 80 mensen in Dalfsen is een mooi aantal, maar op het aantal inwoners in de gemeente (28.500) is dat aantal toch een beetje mager. Als u het doel van het schrijven belangrijk vindt en als u besluit mee te doen, kunnen we het aantal briefschrijvers wellicht verdubbelen!

Wat krijgt u maandelijks in de brievenbus als u meedoet? Een voorbeeldbrief met postzegel, een toelichting op het specifieke doel en een maandelijkse brief van Amnesty Dalfsen.Wat kost het u? Een kwartier per maand lezen en een handtekening zetten, de brief posten en per jaar een kostenvergoeding van 16,50 euro. Doet u mee? Meld u zich dan per email aan jan.vandenberg@tiscali.nl of aan bertilpu@hotmail.com

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.