Home / / Ambassadeur Birsen Basar aan zet tijdens de Autismeweek

Ambassadeur Birsen Basar aan zet tijdens de Autismeweek

REGIO – In het kader van de autismeweek houdt de ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Birsen Basar, een online lezingenreeks op ZOOM. De lezing is te volgen van 29 maart tot en met 2 april.

Het gaat om uiteenlopende onderwerpen zoals autisme en liefde, het vergroten van draagkracht van ouders van jeugdigen met autisme, autisme diagnose in de volwassenheid, autisme bij vrouwen en autisme en stress.
Birsen Basar zet zich al sinds 2009 voor autisme in door het schrijven van boeken, geven van trainingen en presentaties en het maken van documentaires in het binnen- en buitenland. Zo was zij de eerste Turkse vrouw met autisme die het taboe over autisme in andere culturen, in Nederland, probeerde te doorbreken. Birsen is geen onbekende in de media, ze is onder andere bekend van ‘The Undateables’, ‘Het is hier autistisch’ en van haar eigen documentaires ‘Birsen’ en ‘Iemand zoals ik’.
Birsen zegt het volgende over haar lezingsreeks: “Tijdens corona wil ik blijven doorgaan met het voorlichten en werken aan de beeldvorming over autisme. Het is mijn levensdoel geworden om over de hele wereld meer begrip en bewustzijn voor autisme te creëren. Ik wil graag bekend creëren voor mijn online lezingsreeks om zoveel mogelijk deelnemers te kunnen bereiken.
Belangstellenden kunnen zich via de link: https://forms.gle/N5Uk44KjBxtJViBKA opgeven voor de online lezingen.

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.