10e Vechtgenotenrit doorgeschoven naar 11 juni 2022

OMMEN – De organisatoren van de Vechtgenotenrit hebben besloten de 10e rit door te schuiven naar 2022. De jaarlijks terugkerende motortoerrit voor kinderen en hun gezinnen die binnen hun gezin te maken hebben met kanker en de gevolgen daarvan, zal net als in 2020 ook in 2021 geen doorgang vinden.

Met in gedachten de aanhoudende coronamaatregelen zoals de anderhalve meter, het maximaal aantal mensen dat bijeen mag komen en de te treffen voorzieningen en controle, zien de vrijwilligers geen kans om een gezellig en geheel ongedwongen dagje uit te organiseren. Begin februari hebben de organisatoren een enquête verstuurd naar deelnemers en vrijwilligers van voorgaande jaren. Hierin stonden onder meer vragen over of men 5 juni mee wilde, of het wel zo leuk zou zijn met minder personen en wat eventueel oplossingen zouden kunnen zijn voor de anderhalve meter afstand. Immers zullen de anderhalve metermaatregel en de beperking van bezoekersaantallen naar verwachting nog tot in de zomer worden gehandhaafd.

Reacties

Er kwamen veel reacties op de vragenlijst met heel diverse antwoorden en oplossingen. Maar de overeenkomst was dat iedereen vindt dat de Vechtgenotenrit een echt feestje moet zijn. “De rit moet een gezellige en ongedwongen sfeer hebben, er moeten geen beperkingen gelden daarvoor”, zo beamen de vrijwilligers van de Vechtgenotenrit. “En ons lustrum, de 10e Vechtgenotenrit, willen we gezellig en met z’n allen ongedwongen vieren. Dat lukt niet in 2021 met deze maatregelen en in de afwezigheid van een aanzienlijk aantal rijders én gezinnen.”

Het doorschuiven van de toerrit naar bijvoorbeeld september van dit jaar levert in de agenda’s van onder meer veel trikers en zijspanrijders een probleem op. Andere jaarlijkse ritten zullen namelijk in september wel weer gereden kunnen worden. En ook andere evenementen worden dan (zo mogelijk) weer opgepakt in deze regio. De organisatie heeft daarom besloten de 10e Vechtgenotenrit door te schuiven naar zaterdag 11 juni 2022: “Het is de 10e keer en we hebben het dan twee jaar moeten doorschuiven, dus maken we er een extra mooi feestje van volgend jaar!”

Foto: Chantal Otten