Home / / Zonnepark Vinkenbuurt Stroomt is ‘live’!
DCIM100MEDIADJI_0075.JPG

Zonnepark Vinkenbuurt Stroomt is ‘live’!

VINKENBUURT – Het stroomt in Vinkenbuurt. Letterlijk! Want onlangs is het coöperatieve zonnepark in werking gesteld.

Sinds 2019 zijn de vrijwilligers van coöperatie Vinkenbuurt Stroomt actief aan het organiseren en werven om het coöperatieve zonnepark Vinkenbuurt Stroomt op te zetten. Het buurt-zonnepark bestaat uit 2200 zonnepanelen die op de daken van de stallen en loodsen van de familie van Spijker zijn gelegd.
Intussen is het park in werking gesteld en wordt er stroom opgewekt en geleverd. Op de homepage van www.vinkenbuurtstroomt.nl is onlangs een display online gezet, waarop de productie en de CO2 reductie real-time inzichtelijk is gemaakt. Maar liefst 170 gezinnen en partijen hebben intussen zonneparticipaties aangeschaft binnen het buurt-zonnepark. Vinkenbuurt Stroomt is hier enorm blij mee en dankbaar voor.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het regelen van de overstap van de deelnemers naar Greenchoice en worden de laatste puntjes op de i gezet van de zonne-installatie. Daarnaast loopt de verkoop van de panelen nog door en daarbij is de hulp van het deelnemernetwerk ingeschakeld. Coöperatie Vinkenbuurt Stroomt: “Hoe mooi is het om te zien dat de coöperatieve gedachte werkt! Dankzij deze inzet van de deelnemers komen de aanmeldingen weer gestaag binnen.”

Verkoop laatste panelen

Vinkenbuurt Stroomt is nog (nét) niet uitverkocht. Om gezamenlijk optimaal rendement uit het buurt-zonnepark te halen, is dat wel van belang. De coöperatie doet dan ook een oproep aan iedereen die binnen het postcoderoosgebied woont (zie https://www.vinkenbuurtstroomt.nl/voor-wie/) en die geïnteresseerd is in deelname aan Vinkenbuurt Stroomt: “Bekijk de website voor meer informatie. Via deze site kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een optie op zonne-energie via het buurtcollectief.” Vinkenbuurt Stroomt is er voor inwoners van Vinkenbuurt en omliggende dorpen. Het is een makkelijke manier om gebruik te maken van zonne-energie.

www.vinkenbuurtstroomt.nl

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.