Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

Opnieuw twee duidelijk herkenbare gezichten op een foto die Herman Wigbels, samen met drie andere foto’s, heeft gemaakt met als bijschrift ‘esso benzinepomp filler station’. Op één van de andere foto’s staat o.a. een markant benzinestation, n.l. een ‘Dudok’-pompstation met veel glas en een V-dak. Verder foto’s van veel belangstellenden en het hijsen van de vlag. Het gaat om de archiefnummers haw_59670 t/m hhaw_59673. De foto’s zijn gemaakt in oktober 1957 in Lemelerveld. Wie helpt ons aan meer informatie, zoals de namen van de personen en de plek waar dit benzinestation stond?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 76 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Dieks Horsman voor de informatie over het vorig zoekplaatje (haw_59932, week 3, foto van 2 personen, samen met 4 andere foto’s uit de categorie “landleven”) samengevat: Deze foto is genomen bij de boerderij van de fam. Bennink aan de Oudedijk 5 in Dalmsholte. De man met de pet was onze buurman Hendrik Jan Bennink, boer en schaapherder. De andere persoon was Derk Stegeman uit Ommen, maar in die periode uitbater en beheerder van het restaurant ‘De Lemelerberg’. Op de andere foto’s uit die categorie ‘landleven’ staan o.a. buurvrouw Dina Gerrits; Fennigje Bennink; bewoner Gerrit Jan Aufderhaar; 3 buurjongens; B.J. Kleinlugtebeld; schaapherder Gerrit Wunnink en bewoner Jan Aufderhaar (vader van Gerrit Jan). Verder zie je een slijpsteen om de knipscharen te slijpen voor het schapenscheren, ook bij Bennink.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59670, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Octo4all, voor kinderen én volwassenen een mooie belevenis, voor ieder wat wils!

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.