Home / / Vragen van de VOV over uitnodiging jongerencentrum Punt

Vragen van de VOV over uitnodiging jongerencentrum Punt

OMMEN – Op zaterdag 30 januari trof de fractie van de lokale partij VOV een bericht op sociale media aan met een open uitnodiging om naar jongerencentrum Punt te komen. Er kon volgens de uitnodiging onder het genot van een gratis kopje koffie, gegamed of gepould worden (zie afbeelding) terwijl de horeca vanwege de coronaregels verplicht gesloten moet blijven.

Het bevreemdt de fractie van de VOV zeer dat er ondanks de beperkende maatregelen een open uitnodiging is uitgegaan. Zij stelde daarom het college een aantal vragen.

* Was het college op de hoogte van deze openstelling?
* Kan het college laten weten wie het besluit tot openstelling heeft genomen?
* Past het schenken van koffie, thee en een oproep om gezellig langs te komen binnen de COVID maatregelen van het kabinet en de insteek van de veiligheidsregio?
* Zijn er controles in deze uitgevoerd op naleven kabinetsmaatregelen?
* Heeft het college actie ondernomen om te voorkomen dat jongerencentrum Punt daadwerkelijk open zou gaan?
* Op donderdag 28 januari is bekend geworden dat er opgeroepen werd om in Ommen actie tegen de corona maatregelen te voeren. Is met medeweten van het college extra aandacht besteed om voor koffie, thee en een spelletje naar de Punt te komen?
* Heeft het college, na de aandacht uit de samenleving rond 28 januari, met de organisatoren de afspraken herbevestigd dat het jongerencentrum zolang de coronaregels duren niet kan worden geopend zonder dat hieraan restricties zijn verbonden? En zo ja, welke?
* Via berichten van de afdelingen communicatie van gemeente Ommen aan de pers is het onze fractie bekend geworden dat jongerencentrum Punt sinds oktober vorig jaar al voor jeugd is opengesteld. Dit bevreemde onze fractie vanwege de geldende coronaregels ten zeerste.
* De burgemeester (verantwoordelijk portefeuillehouder) heeft sinds maart 2020 de gemeenteraad via de griffie per mail over alles wat in Ommen over COVID speelt geïnformeerd. Hoe kan het zijn dat informatie en het besluit om het jongerencentrum geopend te houden, op zaterdag 30 januari, wel met de pers is gedeeld en niet al in oktober vorig jaar met de gemeenteraad is besproken of aan de gemeenteraad is bekend gemaakt?

Lees ook

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.