Home / / Voorstel nieuw beleid voor woningsplitsing inwoonsituaties

Voorstel nieuw beleid voor woningsplitsing inwoonsituaties

DALFSEN – In de gemeente Dalfsen komen relatief veel inwoonsituaties voor. Dat zijn situaties waarin twee huishoudens samen in één woning wonen. Een keuze die kan ontstaan doordat bijvoorbeeld ouders bij een van hun kinderen en hun gezin in gaan wonen, of andersom, in verband met een verzorgingssituatie.

Zo kan het beginnen, maar na een periode is dat lang niet altijd (meer) het geval. In veel gevallen hebben de beide huishoudens geen binding met elkaar en is er feitelijk sprake van twee gescheiden woningen. Alleen geldt in het bestemmingsplan een woning met een inwoonsituatie als één woning. In de praktijk kan dit tot problemen leiden wat betreft aankoop en/of financiering van (een deel van) de woning.

De raad en het college van de gemeente Dalfsen willen voorzien in een oplossing van deze problemen door woningsplitsing bij legale en bestaande inwoonsituaties, die voor 2013 zijn gerealiseerd, mogelijk te maken. Het college heeft hiervoor beleidsregels opgesteld, die door de gemeenteraad op 7 september 2020 zijn besproken. Naar aanleiding van deze bespreking zijn de beleidsregels aangepast, de beleidsregel om te dit te regelen door sloop voor kansen te gebruiken is vervallen. De beleidsregels worden nu opnieuw ter bespreking aan de gemeenteraad voorgelegd. De behandeling zal in maart 2021 plaatsvinden. Als de raad zich kan vinden in de voorgestelde beleidsregels worden deze vastgesteld. In 2021 kan dan een verzamelplan worden opgesteld voor te splitsen woningen in de gemeente Dalfsen.

De aangepaste ‘Beleidsnotitie Woningsplitsing inwoonsituaties gemeente Dalfsen 2021’ ligt tot en met 2 maart 2021 ter inzage en is in te zien op de website van de gemeente Dalfsen.

Lees ook

Collecte Amnesty International volledig online

14 t/m 20 maart 2021 DALFSEN – Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.