Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Nee, niet in ons veilige Ommen, Dalfsen en omgeving. Dergelijke stupide fratsen halen we hier niet uit. Wij onderschatten corona geen moment. Maar de tv-beelden over rellen in de grotere steden, o.a. zelfs Zwolle, tonen een volkomen uitzinnige menigte, die zich niet de wetten laat voorschrijven. Winkels, restaurants, café’s en auto’s moesten het ontgelden, zoals ook de aangerukte politie en handhavers. Met stijgende verbazing keken we naar de tv-beelden, is dit mogelijk in ons beschaafde Nederland? Alsof ze een voorbeeld aan Trump namen. Winkels en warenhuizen waren vooral hun doelwit. Wie vergoedt de schade? Ben je tegen zoveel vernielingen verzekerd? Wat bezielt iemand om zoveel geweld te gebruiken tegen maatregelen die de regering aan ons stelt. Ik ben blij dat ik het niet begrijp.

De tv-beelden en krantenartikelen zitten op mijn netvlies. Daar praten we nog jaren over! Onze demissionaire regering treedt op, maar hoe krijg je een rellende menigte voor rede vatbaar? Hoe houden we ze tegen? Eng hè? Je verwacht dergelijke dingen in onderontwikkelde landen, niet in Europa, de bakermat van de beschaving. Griezelig, beangstigend en onbegrijpelijk. Hoe kun je mensen overtuigen van de noodzaak tot de avondklok. De maatregelen zijn er niet om mensen doelbewust te pesten, maar om ze te beschermen. Ons demissionaire kabinet moet nu maatregelen treffen, die wellicht na de verkiezingen weer herzien worden. We zijn Rutte moe, wordt verkondigd. Wie gaat het beter doen, anders aanpakken? We gaan stemmen, weliswaar wat omstandig, gezien de coronatijd, maar we laten ons stemrecht uiteraard gelden. Welke partijen gaan het beter doen dan deze regering? Links, rechts, een mix? Ik zou het zo gauw niet weten.

Het zijn voornamelijk jongeren die de huidige situatie niet langer willen. De ouderen en verstandige jeugdigen tonen begrip voor de huidige maatregelen om corona in toom te houden. Zeker, we worden binnenkort allemaal ingeënt, hoewel ik erg verbaasd ben over de wat aarzelende gang van zaken in Nederland. Iedere professionele wetenschapper roept iets anders. We zien ze stuk voor stuk in het Nieuws, Op1 of bij Jinek. Het ja van de één is het nee van de ander. Voor we met z’n allen gevaccineerd zijn, is het Pasen of Pinksteren. Kan ook tot juli duren, als het één na het andere inentingslokaal wordt afgefikt. Ben ik te zwartgallig? Ik hoop het. Laat ik deze column optimistisch eindigen. Het gezonde verstand gaat zegevieren. Ja toch zeker!

Antoinette

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.