Home / / Thomas Klomp winnaar fotowedstrijd gemeente Dalfsen

Thomas Klomp winnaar fotowedstrijd gemeente Dalfsen

DALFSEN – Thomas Klomp heeft met zijn foto van de wadi in de wijk Gernermarke de eerste prijs in de fotowedstrijd van de gemeente Dalfsen gewonnen. Hij verdient hiermee een publicatie op de cover van het gemeentemagazine en een geldprijs.
De tweede prijs is gewonnen door Marloes ten Brinke en de derde prijs is voor Harold Nijenhuis. Ook zij verdienen een geldprijs en een plekje in het gemeentemagazine dat in het voorjaar op de mat valt bij alle huishoudens in de gemeente Dalfsen.
Uit een overweldigend aantal van 230 inzendingen mocht de jury, bestaande uit raadsleden Luco Nijkamp, Ingrid Kappert, Leander Broere en burgemeester Erica van Lente, een keuze maken. Naast compositie en kleur waren ook sfeer en herkenbaarheid belangrijke criteria.

Eerste prijs

Voor Thomas Klomp uit Dalfsen was het fotograferen van een wadi geen eerste keer. Hij heeft een ware hobby in het fotograferen van klimaat robuuste werken, zoals deze wadi in de wijk Gernermarke. De jury zag in zijn foto de vele gezichten van de gemeente Dalfsen terug, zoals duurzaamheid, wonen, natuur en cultuur. Met daarbij de prachtige kleuren en de mooie weergave van de fietspaden in het water, was deze foto voor de jury een echte nummer 1.

Tweede prijs

Marloes ten Brinke woont sinds kort met haar gezin in de gemeente Dalfsen. Ze gaat regelmatig op pad om te wandelen in de bossen. Daar schiet ze met haar camera de mooiste plaatjes. Deze foto bij Huize den Berg geeft een kijkje in de prachtige natuur die je vindt in de gemeente Dalfsen. De jury noemde de foto ‘sprookjesachtig mooi’.

Derde prijs

In de fotocollectie van Harold Nijenhuis uit Dalfsen is deze plek langs de Vecht meerdere keren terug te zien. Onderweg naar zijn werk ziet Harold de vier bomen op de foto iedere dag weer op een andere manier; omringd door sneeuw, onder zonnig blauwe luchten of in het hoge water. Een goede reden om er regelmatig een foto van te maken. Deze foto schoot Harold met zijn telefoon en de jury vond dat hem dat erg goed is gelukt.

Nog meer mooie foto’s

Omdat er heel veel meer goede foto’s werden ingestuurd, zijn er nog een aantal extra foto’s terug te zien in het gemeentemagazine. Welke dat zijn geworden, dat blijft nog even een verrassing.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.