Home / / ‘t Olde manegepeerd nog steeds in onzekerheid over huisvesting

‘t Olde manegepeerd nog steeds in onzekerheid over huisvesting

DALMSHOLTE – Rika Lassche, oprichtster van stichting t Olde manegepeerd in Dalmsholte, is het na vele pogingen en inzet niet gelukt geld bij elkaar te krijgen om de huidige locatie aan de Beukenlaan te kopen. “De huur is opgezegd met ingang van 1 juli en vanaf die datum staan wij met onze paarden op straat,” vertelt Rika.

“Na selectie op her- of terugplaatsing, zitten wij nog met een flink aantal paarden en pony’s die geen plek hebben, maar nog wel het perspectief hebben op een aantal jaar lekker pensioneren”, zegt Rika. “Voor deze paarden blijven wij zoeken naar een passende plek. Het liefst natuurlijk voor alle 41 paarden die momenteel bij ons van hun oude dag genieten. Hierbij roepen wij dan ook eenieder op om ogen en oren open te houden. Heeft u, of kent u iemand die een leegstaande boerderij heeft, of een schuur met een stuk land, dan zouden wij, maar vooral onze paarden enorm gered zijn. Wij zoeken mogelijkheden binnen een straal van ongeveer 15 kilometer rondom de driehoek Ommen-Dalfsen-Lemelerveld.”De nood is enorm hoog, eind juni moeten ze uit het pand zijn. Rika roept ook vrijwilligers op, die willen helpen de hele boel, binnen en buiten leeg te maken. De vrijwilligers kunnen ze al vanaf april gebruiken.
Rika: “Heeft u vrienden, familie of kennissen die ons op wat voor manier ook verder kunnen of willen helpen (dit mag ook financieel zijn) zou dat heel mooi zijn. Wij hoeven er zelf niet van te leven, maar gunnen de uitgewerkte paarden een fijne oude dag. Daar doen we alles voor.”
Rika Lassche is te bereiken op telefoonnummer (06) 128 74 764 of via email: info@manegepeerd.nl.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.