Home / / Subsidie voor herinrichting Ommermars

Subsidie voor herinrichting Ommermars

OMMEN – Voor de herinrichting van de Ommermars trekt de gemeente Ommen 25000 euro uit. Het gaat om een Leader subsidie waar de gemeente een kwart co-financiert van de aanvraag.

Voor de realisatie van Ommermars is een bijdrage aangevraagd van 100.000 euro. De helft is afkomstig uit Europese middelen, een kwart vanuit de provincie Overijssel en een kwart vanuit de gemeente Ommen.
Het project Ommermars, gelegen op de hoek van de Vecht en het Ommerkanaal, is een idee van de Stichting Burgerinitiatief Ommermars. In 2014 is het burgerinitiatief gestart en bestaat uit twee onderdelen. Een deel waarin natuur en ontdekken voor jong en oud centraal staat en een deel dat ruimte biedt voor natuur en biodiversiteit. Het project waarvoor Ommermars een subsidieaanvraag heeft ingediend is voor het gedeelte waar speelnatuur is gepland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en speelaanleidingen. Het gebied wordt toegankelijk gemaakt en gehouden voor bezoekers, waaronder mindervaliden. Het project past heel goed bij wat de gemeente Ommen wil uitdragen, namelijk groen, gastvrij en geïnspireerd.

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.