Home / / Stembureaus in Ommen bezet

Stembureaus in Ommen bezet

OMMEN – Het is de gemeente Ommen gelukt om alle zestien stembureaus te bezetten voor de komende verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Door de coronamaatregelen worden scholieren van het Vechtdal College ingezet om de kiezers de goede weg naar het stembureau te wijzen.

Kiesgerechtigden kunnen op 15 en 16 maart (voor kiezers in een corona-risicogroep) en 17 maart (alle kiesgerechtigden) hun stem uitbrengen. Ten opzichte van de stembureaus die normaal gesproken beschikbaar zijn en gebruikt worden tijdens verkiezingen, zijn er voor de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar een aantal wijzigingen.
Omdat stembureaus COVID-19 proof ingericht moeten worden, vallen de stembureaus in het Larcom-gebouw en restaurant Wildsangh af, deze gebouwen zijn niet goed in te richten. Daarnaast wordt geen gebruik meer gemaakt van Nijenhaghen wegens het verhoogde gezondheidsrisico voor de bewoners. Voor elk van deze stembureaus zijn andere locaties gevonden in dezelfde wijk en buurt.

Geografisch verspreid

Naast de ‘echte’ verkiezingsdag op woensdag 17 maart zijn gemeenten verplicht om voor een vervroegde stemming op maandag 15 en dinsdag 16 maart een aantal stembureaus te openen. Voor Ommen is bepaald dat dit om minimaal twee stembureaus gaat. Maar om op 15 en 16 maart voor elke kiezer een stembureau in de buurt te openen wordt u voorgesteld om drie stembureaus voor meerdere dagen aan te wijzen. Deze drie stembureaus zijn het gemeentehuis in Ommen, verenigingsgebouw Irene in Witharen en de Schakel in Lemele en liggen geografisch goed verspreid over het gemeentelijk grondgebied.

Leerlingen van het Vechtdal College zullen bij de stembureaus de nodige aanwijzingen geven. Om wachtrijen te voorkomen zullen de kiezers gevraagd worden om te kiezen voor het bureau dat op hun stempas wordt vermeld. In de enveloppe waarmee de stempassen worden verzonden zal een bijsluiter worden toegevoegd. Omdat er hogere kosten met deze verkiezingen zijn gemoeid, wordt voor Ommen vanuit het Rijk 46.000 euro beschikbaar gesteld.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.