Home / / Station Dalfsen verkozen tot beste station Overijssel

Station Dalfsen verkozen tot beste station Overijssel

DALFSEN – Jaarlijks beoordelen reizigers treinstations in Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Stationsbelevingsmonitor 2020 van ProRail en NS, waarvoor 70.000 reizigers zijn geënquêteerd. Station Dalfsen blijft onverminderd populair en is wederom het beste/fijnste gewaardeerde station van Overijssel. Landelijk gezien staat Dalfsen op de twintigste plek.

Het station Dalfsen is een monumentaal stationsgebouw en de huurder zorgt voor een schone omgeving. Dat maakt Dalfsen een geliefd station onder reizigers die in de buurt wonen of komen wandelen. Het grandcafé, gevestigd in het oude station, is laagdrempelig. Mensen met wandelschoenen en wandelaars met hondjes, iedereen is hier van harte welkom. De treinreizigers kunnen hier gemakkelijk binnen lopen. Even naar het toilet, het grandcafé doet daar nooit moeilijk over.

Spoorwegstation

Station Dalfsen is een spoorwegstation en werd op 15 januari 1903 geopend. In tegenstelling tot de grote sloop en herbouw van ‘nieuwere’ typen stations die de NS in de jaren 70 uitvoerde, is het stationsgebouw van Dalfsen nog altijd in zijn historische staat. Stations van hetzelfde type zijn ook nog te vinden in Ommen (1903), Mariënberg (1903) en Hardenberg (1905). In 1997 verloor het stationsgebouw zijn oorspronkelijke functie. Sindsdien biedt het plaats aan Grand Café Het Oude Station.

Onderzoek

Uit het onderzoek bleek dat reizigers zich opmerkelijk genoeg niet te storen aan het feit dat veel station winkels en horeca door de coronalockdowns gesloten zijn. “Door de lage reizigersaantallen was het rustig op stations, waardoor veel mensen het op stations aangenamer vertoeven vinden”, aldus een directielid van NS. Afgelopen jaar halveerde het aantal reizigers.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.