Home / / Sociale Tuin Nieuwleusen ontvangt taart van D66

Sociale Tuin Nieuwleusen ontvangt taart van D66

NIEUWLEUSEN – Als blijk van waardering voor de inzet van vrijwilligers geeft D66 Dalfsen jaarlijks met Valentijnsdag een taart aan een vrijwilligersorganisatie.

Dit jaar zijn de vrijwilligers van de Sociale Tuin uit Nieuwleusen de gelukkigen. Door de coronamaatregelen biedt D66 de taart dit jaar aan het begin van het tuinseizoen aan. Dit zal ergens in het voorjaar plaatsvinden, wanneer de vrijwilligers weer aan het werk gaan.

Waarom de Sociale Tuin?

De Sociale Tuin is een initiatief van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie en is opgericht om producten te verbouwen voor de voedselbank. Een groep vrijwilligers is hier wekelijks enkele dagdelen actief om de tuin te onderhouden en te bewerken. Naast het werken in de tuin zijn ook onderlinge sociale contacten belangrijk bij dit vrijwilligerswerk. De tuin ligt naast het volkstuinencomplex aan de Paltheweg en heeft een oppervlakte van ruim 900 vierkante meter. Op deze manier heeft Nieuwleusen Synergie met hulp van actieve vrijwilligers meerdere gezinnen in Dalfsen en Nieuwleusen, die gebruik maken van de Voedselbank, al enkele jaren kunnen voorzien van verse groenten. Bij de tuin werken soms ook statushouders die in Nieuwleusen wonen. Voor hen is dit vrijwilligerswerk vaak een opstapje naar een echte baan. Ze worden door vrijwilligers van Vluchtelingenwerk steeds geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen. Er worden verschillende groenten in de tuin geplant en aardappels gepoot. Rekening houdend met de seizoenen is er zo veel mogelijk variatie in de tuinproducten van sla tot aardbeien. Vorig jaar ging het onder andere om 28 kratten bonen, 90 zakken aardappelen, 27 kratten wortelen en 10 kratten rode bieten. Na de oogst brengen twee vrijwillige chauffeurs de groenten naar de voedselbank in Nieuwleusen en/of Dalfsen. De medewerkers van de voedselbank maken pakketten of verdelen een dag later de producten.

Wie interesse heeft om zich bij een van de tuinploegen aan te sluiten is hartelijk welkom. Maar ook parttime meehelpen in bijvoorbeeld de oogstperiode is welkom. Voor meer informatie kunt u bellen met Rieks Folkerts tel 0529-482467

Uitreiking van de taart in 2019 aan de speelgoedbank Nieuwleusen

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.