Home / / Schaalmodel Vechtzomp te zien bij Paviljoen aan de Vecht

Schaalmodel Vechtzomp te zien bij Paviljoen aan de Vecht

OMMEN – In juni van 2020 is gestart met de bouw van de Vechtzomp op de Scheepstimmerwerf nabij Molen de Lelie. Om de mensen te laten zien hoe de zomp er ongeveer uit gaat zien, ligt in het Paviljoen aan de Vecht nu voor een aantal weken een schaalmodel.

De bouw van de Vechtzomp begon voorspoedig, maar door de coronamaatregelen gaat het de laatste weken wat langzamer. De bouw loopt nog wel heel mooi voor op de planning.
Het schaalmodel van de Vechtzomp is gebouwd door Geert Jalving uit Hardenberg. De uiteindelijke Vechtzomp is ongeveer twee keer zo lang en drie keer zo breed. Er kunnen straks ongeveer 25 personen aan boord. Als de beperkingen weer wat zijn teruggebracht, wordt er iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een vrije inloopochtend gehouden op de Scheepstimmerwerf aan het Molenpad. De planning is dat de Ommer Vechtzomp begin 2023 te water wordt gelaten.

De Stichting die dit project uitvoert, is nog naarstig op zoek naar Vrienden van de Vechtzomp en sponsoren om de financiën helemaal rond te krijgen. Voor particulieren is het bijvoorbeeld mogelijk om voor drie jaar aan te monsteren, dit kost 15 euro per jaar. In ruil daarvoor wordt een vaartocht van 2 uur voor twee personen aangeboden. Aanmelden kan via Facebook, de website, per e-mail via info@ommervechtzomp.nl of via tel. 06-5534 4437. Voor andere mogelijkheden wat betreft sponsoring kan ook contact opgenomen worden via één van deze kanalen.

www.ommervechtzomp.nl

Lees ook

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.