Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VVD aan het woord

We zijn alweer in de tweede maand van 2021 beland, de tijd vliegt. In mijn vorige column schreef ik dat ik het niet over het C woord wilde hebben maar ik kom er nu toch echt niet onderuit. Wat duurt het toch verschrikkelijk lang! De samenleving wordt echt op de proef gesteld, zorgpersoneel loopt op haar tandvlees, ondernemers staat langzamerhand het water aan de lippen en de frustratie wordt gebotvierd op ordehandhavers die het ook zat zijn, waar gaat dit heen!
Maar goed, politiek. Afgelopen donderdag stonden er twee bespreekstukken op agenda, de ontsluitingsstructuur Ommen en Energievisie, een eerste verkenning naar een energieneutraal Ommen in 2050.
Het onderdeel uit de ontsluitingsstructuur met veel impact is de Vechtkade. De VVD fractie heeft er voor gepleit dat deze niet afgesloten wordt maar dat de Vechtkade autoluw gemaakt dient te worden. En belangrijk, dit te doen in samenspraak met aanwonenden en belanghebbenden zoals ondernemers in het centrum. Helaas heeft een amendement samen met de VOV om dit af te dwingen het niet gehaald. Reden voor ons om tegen het raadsvoorstel te stemmen.
De energievisie heeft ook grote impact op de samenleving, niet alleen in Ommen maar mondiaal. Jip en Janneke taal, Iedere gemeente moet een bod uitbrengen hoeveel duurzame energie ze kan opbrengen. Dit is een mix van diversen zoals bijvoorbeeld zon, wind, water, bio enz. Voor Ommen resteert nog 58 Gwh.
Wat vindt VVD Ommen daar nu van. Wij zeggen; Investeer zoveel mogelijk in zon op daken en wij zijn voor erfmolens met een hoogte van 25 meter bij agrarische bedrijven. Zet ook in op het isoleren van woningen. Wat ons betreft bouwen we gemeente Ommen niet vol met grote windturbines en verkwanselen we ook geen goede vruchtbare landbouwgrond aan zonnevelden.
Kan daarmee niet aan het bod worden voldaan? Dan moeten we het bod maar naar beneden bijstellen.
Een mooie geleende uitspraak is: Daken leveren energie, grond levert voedsel.
Middels een stemverklaring hebben wij dus tegen dit raadsvoorstel gestemd.
Tot zover de raadsvergadering. Net als u houden we ons aan de coronamaatregelen en hopen we dat we spoedig terug kunnen naar het normale leven.
Wilt u ons spreken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Contactgegevens kunt u vinden op de gemeentepagina.

Hartelijke groeten,

Robbin Hutten
VVD Ommen.

Lees ook

Werkzaamheden voorplein gemeentehuis Dalfsen gestart

DALFSEN – Afgelopen week is de renovatie van het voorplein van het gemeentehuis gestart. Medewerkers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.