Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de PVDA aan het woord

Het zal u vast niet ontgaan zijn: de raadsvergadering van afgelopen week in Ommen stond vooral in het teken van de ontsluitingsstructuur Ommen. En de focus van het debat ging eigenlijk vooral over het al dan niet afsluiten van de Vechtkade in Ommen. Terwijl het natuurlijk over veel meer gaat dan dat.

Het gaat om het verbeteren van de verkeersveiligheid, vooral voor de kwetsbare groepen verkeersdeelnemers, te weten de fietsers en wandelaars. De PvdA is dan ook voorstander van het aanleggen van een vrijliggend fietspad langs de Chevalleraustraat, onderzoek naar een fietstunnel onder de slagen weg en een onderzoek naar een aparte fietsbrug over de vecht. Op veel wegen in onze gemeente, vooral in woonwijken ,wordt nog wel eens te hard gereden, wij zijn dan ook voorstander van meer 30 km zones in woonwijken. En als een weg wordt gebruikt als toegangs- of ontsluitingsweg moet daar extra op gelet worden.Dus niet alleen een fietspad langs de Chevalleraustraat maar ook aandacht voor de fietsers op de vechtbrug en bijvoorbeeld ook bij de Arrierveldsweg.Maar het meest in het oog springend was toch wel de gehele afsluiting van de Vechtkade. Er zijn, zoals het bij dit soort dingen gaat duidelijke voor-en tegenstanders. En ja natuurlijk: als je de vechtkade afsluit gaan andere wegen meer verkeer verwerken. Dus dat bewoners van de Julianastraat en Zwolseweg zich dan zorgen gaan maken is logisch.

Maar de gemeenteraad heeft een principebesluit genomen, niks meer en niks minder. De komende tijd zal worden besteed aan een consultatieronde langs de belanghebbenden. En vervolgens gaat het plan weer terug naar de gemeenteraad, die als het goed is voor het zomerreces een definitief besluit neemt. En over belanghebbenden gesproken: dat zijn wij natuurlijk allemaal. Alleen zal het belang van een bewoner van de Vechtkade wellicht een andere zijn dan een bewoner aan de Hammerweg. Maar u bent aan zet, wij luisteren en nemen de opmerkingen mee in de gemeenteraadsvergadering die dus voor de zomer nog gaat plaatsvinden. Wat kan politiek toch leuk zijn hè?

Fractievoorzitter PVDA
Hilbert Moerman

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.