Home / / Op ontdekking door de middelbare school met VIP-tour

Op ontdekking door de middelbare school met VIP-tour

REGIO – Normaal gesproken is januari voor leerlingen uit groep 8 een periode van sfeer proeven en kennismaken met middelbare scholen. Dit jaar is dat anders. Open dagen worden online georganiseerd en het is veelal niet mogelijk om de scholen in het ‘echt’ te bezoeken.

Om groep 8 leerlingen toch de mogelijkheid te geven om rond te snuffelen en sfeer te proeven hebben zeven middelbare scholen van Landstede Groep een 360 graden tour ontwikkeld. Het Meander College, Carolus Clusius College, TalentStad Beroepscollege, TalentStad Praktijkonderwijs en de Agnieten Colleges in Nieuwleusen, Wezep en Zwartsluis ontvangen de leerlingen als echte VIP’s en geven hen een virtueel kijkje in de scholen.
Drieduizend leerlingen kregen afgelopen week via de basisscholen een heuse VR-bril en een VIP-uitnodiging waarmee ze de scholen kunnen bezoeken. Door middel van een 360 graden video maken ze kennis met de scholen, kunnen zij sfeer proeven en ontmoeten zij docenten die hen meenemen door de school. Met de VIP-tour worden de leerlingen op een ludieke en interactieve manier voorbereid op de keuze voor een middelbare school en ontdekken zij welke school het beste bij hen past.

Lees ook

Volop genieten tijdens jeugdvoetbaldagen bij S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Tijdens de voorjaarsvakantie kon de jeugd zich bij S.V. Nieuwleusen afgelopen week naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.