Home / / Ommen krijgt beweegpark in Burgemeester Kobespark

Ommen krijgt beweegpark in Burgemeester Kobespark

OMMEN – Nog voor de zomervakantie krijgt Ommen een beweegpark. Het gaat om een zogeheten calisthenicspark. De locatie wordt het Burgemeester Kobespark, gelegen tussen de Danteweg en de Baron van Fridaghstraat.

In het beweegpark komen basistoestellen, zoals de gelijke brug, het enterrek, de rekstok, opdrukstangen, buikspierbankjes aangebracht worden en er kunnen allerlei grondoefeningen gedaan worden.
De realisatie van het park kost een kleine 30.000 euro, waarvan het grootste gedeelte van de Provincie Overijssel komt en 6750 euro van de gemeente.
Het park is in de basis onderhoudsarm en de sporttoestellen zijn bij normaal gebruik onverwoestbaar. Het gehele park is daarentegen wel voorzien van een kunstgras ondergrond. Naar verwachting moet het kunstgras over 15 jaar vervangen worden. Dit bedrag zal opgevoerd moeten worden op de meerjarige investeringenlijst van de gemeente. De aansprakelijkheid is geregeld via de gemeentelijke verzekering. Mits het onderhoud goed wordt weggezet is de gemeente hier dus voor verzekerd. De vervanging van het kunstgras à 10.000 euro wordt opgevoerd op de meerjarige investeringenlijst van de gemeente. De gemeente wordt uitvoerder van het park met de bedoeling dat op een veilige en verantwoorde wijze de inwoners van de gemeente Ommen gebruik kunnen maken van deze sportvoorziening. Het moet een sportieve ontmoetingsplek worden voor iedereen, jong en oud.

Initiatief

Initiatiefnemer is Jonathan van Elburg uit Ommen die bij de gemeente aanklopte om een calisthenicspark te realiseren. Het gaat om een laagdrempelig sportpark dat voor iedereen toegankelijk is met als doel de Ommenaren fitter te maken en overgewicht te verminderen door beweging aan te moedigen. calisthenics betekent prachtige of mooie kracht. Het woord is afkomstig van de Griekse woorden kallos dat mooi en schoonheid betekent en sthenos dat kracht betekent. Het park wordt na realisatie op een feestelijke manier geopend.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.