Home / / Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de aannemer de laatste hand aan de binnenafwerking. De betonvloer is gestort en zodra deze goed is gehard zal de pvc-vloer gelegd worden.

Een moeilijk staaltje in de bouw was de aansluiting tussen de nieuwbouw en het bestaande tolhuis. Met het aanbrengen van een sluis voorzien van ramen, is die klus ook geklaard.Behalve de nieuwbouw is ook het tolhuis aangepakt. Het aanwezige asbest onder het dakbeschot is verwijderd en van isolatiemateriaal voorzien. Dit voorjaar krijgt het voorterrein een opknapbeurt. Het Streekmuseum en de historische vereniging CCO komen straks onder één dak bij molen Den Oord. In het nieuwe historische centrum komt tevens een toeristisch informatie punt (TIP).

Met het aanbrengen van een sluis voorzien van ramen is een aansluiting gemaakt tussen het museum en het tolhuis

Foto: Historisch Museum Ommen

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.