Home / / Natuurlijke Kwekerij Decohof wint prijs

Natuurlijke Kwekerij Decohof wint prijs

HOONHORST – Onlangs sleepten Vincent Overgoor en Fiona Exel van kwekerij Decohof Tibbensteeg 12 in Hoonhorst de belangrijkste biodiversiteitsprijs voor ondernemend Overijssel ‘de Groene Twinkeling 2021’in de wacht. Natuurorganisaties in groene instanties waardeerden de groene bedrijfsfilosofie van Decohof het best. In het Hoonhorster bedrijf is biodiversiteit verankerd. De kwekerij maakt gebruik van natuurlijke bronnen en helpt ondernemers die de overstap willen maken naar een biologische bedrijfsvoering. Maar liefst vierentwintig ondernemers uit Overijssel stuurden een voordracht in of werden voorgedragen. De jury koos voor drie genomineerden. Het Hoonhorster bedrijf liet o.a. concurrenten voor de prijs: hondenvoerproducent Farm Food uit Nijverdal en Holsto Tuinen & Buitenleven uit Olst achter zich. Kwekerij Decohof ontving de Groene Twinkeling-award en een cheque ter waarde van 1000 euro.
De Groene Twinkeling is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten, Overijssels Particulier Grondbezit en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse organisaties zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit in hun omgeving. De award werd dit jaar voor de tiende keer op rij uitgereikt. In het verleden behaalden in het Vechtdal o.a. Bakkerij Slatman in Hardenberg en de Vechtdal Hoeve in Ommen de groene prijs.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.