Home / / Loop je hoofd leeg en je lijf lichter!

Loop je hoofd leeg en je lijf lichter!

OMMEN – Op 12 april start in Ommen de loopgroep ‘Loop je lichter’. Heb je te maken met stress, overbelasting, angst of somberheid? Voornamelijk in deze onzekere tijden van de coronapandemie, kunnen deze klachten zich openbaren.

Een goede ondersteuning is (hard)lopen om de balans te hervinden. In een tienwekelijkse training wordt er aangesloten bij je niveau van (hard)lopen en krijg je een persoonlijk passend trainingsschema dat rekening houdt met je conditie. Inwoners van de gemeente Ommen kunnen twee keer kosteloos meedoen, daarna wordt er een kleine contributie gevraagd. Zo is te ervaren wat bewegen op een passende manier voor je doet. ‘Loop je lichter’ is een samenwerking tussen ACO van Elderen en Impluz – Preventie GGZ. De training Loop je lichter is tot stand gekomen door Samen Fitter Verder.

Versterking mentale weerbaarheid

Deelnemers geven aan dat de looptraining helpt om geestelijk en lichamelijk in beweging te komen. Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen zich op termijn beter voelen dankzij het (hard)lopen. Regelmatig (hard)lopen heeft een positieve invloed op stressbestendigheid, het vermindert gevoelens van spanning en angst, geeft (meer) zelfvertrouwen en verbetert de kwaliteit van slapen. Door de invloed van de endorfine die vrijkomt, is het effect van ontspanning en afleiding direct na een training voelbaar. Daarnaast is het lopen met anderen een goede stimulans en prettig ter ondersteuning bij somberheid, burn-out of bij stressklachten.
Goede begeleiding is aanwezig: in opbouw, gebruik van spieren en bij het omgaan met eigen grenzen.

De trainers van Atletiek Vereniging Aco van Elderen besteden aandacht aan de opbouw van de conditie en geven de looptraining. Zo kan iedereen meedoen en is er een passende opbouw. De training sluit aan bij de persoonlijke mogelijkheden. Er is geen doel, behalve lekker in beweging zijn. Voor informatie of aanmelding kan contact opgenomen worden met Impluz. Per mail info@impluz.nl of telefonisch: 0570-604900. Zie ook: www.impluz.nl/cursussen. Na opgave neemt de coördinator telefonisch contact op.

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.