Home / / Leeskampioenen uit gemeente Dalfsen strijden in kwartfinale van Voorleeswedstrijd

Leeskampioenen uit gemeente Dalfsen strijden in kwartfinale van Voorleeswedstrijd

DALFSEN – Op woensdagmiddag 27 januari houdt Bibliotheek Dalfsen de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Dit jaar zal de kwartfinale online plaatsvinden in twee rondes. De voorleeskampioenen van 16 basisscholen uit de gemeente Dalfsen strijden om een plaats in de volgende ronde, de regionale ronde.De schoolkampioenen hebben vooraf een tas ontvangen met daarin onder andere een boek met boekenlegger. De leerlingen zullen vanuit hun huis met de supporters daar aan de wedstrijd deelnemen.
De schoolkampioenen van dit schooljaar zijn: Noé Kloosterman (Sprankel!), Jade Mars (Cazemierschool), Sophie Meerveld (Sjaloom), Ruth Veldman (St. Cyriacus), Talitha Lok (Baron van Dedem), Liora Raap (De Vuursteen), Fardau-Brecht Hof (De Meele), Lilan Baarslag (De Tweemaster), Sanne Lindeboom (De Spiegel), Safiye Wijnands (De Regenboog), Liam Dorgelo (Heidepark), Evie Niezink (De Polhaar), Eva Hallal (Het Avontuur), Emmalize de Boer (De Zaaier), Carlijn van Spijker (Het Kompas), Meike Knol (De Planthof).
Deze leerlingen uit groep 7 en 8 kwamen bij de voorrondes op hun school als beste voorlezer uit de bus. De twee winnaars gaan door naar regionale ronde. Daarna volgt de provinciale ronde. Tot slot treffen de voorleeskampioenen van alle provincies elkaar voor de Landelijke Finale. De jury bestaat uit Ingrid Kappert en Hilly Schepers.

Lees ook

OZC en OVC’21 gaan fuseren

OMMEN – OZC en OVC’21, de twee voetbalverenigingen in Ommen, gaan fuseren. Dat is de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.