Home / / Leden beslissen over fusie voetbalclubs OVC ’21 en OZC

Leden beslissen over fusie voetbalclubs OVC ’21 en OZC

OMMEN – In mei 2020 ondertekenden OZC en OVC ’21 een intentieverklaring om met ingang van het seizoen 2021-2022 te komen tot een fusieclub, waarvan het standaardelftal op zaterdag speelt en de mogelijkheid voor senioren om recreatief op zondag te voetballen blijft bestaan.

Een ledenraadpleging in juni heeft uitgewezen dat bij beide verenigingen genoeg draagvlak is om de mogelijkheden tot samengaan te onderzoeken. De resultaten van de raadplegingen waren voor de besturen een belangrijke graadmeter om samen met de werkgroepen aan de slag te gaan, onder leiding van voorzitter Jan Smit.

Pasje voor pasje

“De samenvoeging is in mijn ogen zeer belangrijk voor de toekomst van het voetbal in Ommen”, neemt kartrekker Smit stelling. “Met name voor de jeugd en de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. De jeugd denkt nu al niet meer in termen van afzonderlijke verenigingen en voetbalt al enkele jaren samen. Samengaan is voor Ommen als gemeente en de uitstraling naar buiten eveneens een belangrijke zaak. Het bedrijfsleven staat er honderd procent achter en de vele ondernemers die ik hierover sprak vinden een fusie zeer belangrijk voor de toekomst. Niet alleen op sportief gebied, maar ook zakelijk, denk daarbij aan zaken als sponsoring. Ik begrijp dat er gevoelens van nostalgie leven. Maar deze coronatijd heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. We zullen het samen moeten doen. Ja, het hart en verstand kunnen bij clubmensen in de clinch komen, dat besef ik terdege. Maar we moeten vooruit kijken: het nieuwe FC Ommen zal straks een eigen cultuur creëren, met behoud van bestaande tradities van beide verenigingen. Het afgelopen jaar is door de stuurgroep en de werkgroepen, waarin zowel vertegenwoordigers van OVC ’21 als OZC in zaten, veel tijd en energie gestopt in de voorbereiding. Pasje voor pasje, om iedereen de kans te geven het proces te begrijpen en te kunnen volgen. Alles in goede harmonie. Ik ben er van overtuigd dat we door het samengaan een goede en belangrijke stap zetten voor de toekomst van het voetbal en de sport in het algemeen hier in Ommen.”

Volgens Smit heeft vooronderzoek aangetoond dat er draagvlak is voor een fusie. Een overgrote meerderheid ziet het wel zitten op in de nabije toekomst als een vereniging verder te gaan in de voetbalwereld. In november zijn de onderzoekresultaten aan de leden van beide clubs gepresenteerd op de website en per email toegezonden. Verder waren er diverse informatiebijeenkomsten voor het stellen van vragen. Daarnaast zijn er afzonderlijke gesprekken gevoerd om vragen te beantwoorden en een verdere toelichting te geven. Half december heeft iedereen nog een update ontvangen over de fusieplannen. De laatste stap is nu het stemmen door de leden.

Stemmen

Beide besturen hechten veel waarde aan de stem van hun leden en roepen de (jeugd)leden, ouders en wettelijk vertegenwoordigers dan ook op het stemformulier vooral in te vullen. Dit wordt per email op vrijdag 5 februari gezonden. Het stemmen kan op maandag 8 februari van 10.00 tot 22.00 uur.
Mocht de digitale ALV van OVC ’21 van 8 februari niet rechtsgeldig zijn, omdat er te weinig hebben gestemd, dan zal voor de nieuwe ALV van 22 februari opnieuw een digitale stemronde moeten worden gehouden van 10.00 uur – 22.00 uur. Hier komt hetzelfde voorstel aan de orde. Dit geldt niet voor OZC, daar geven de statuten een andere werkwijze aan en is de vergadering rechtsgeldig.
Bij een positief besluit, waarbij OVC ’21 en OZC opgaan in de nieuwe fusievereniging, gaat deze vereniging van start vanaf het seizoen 2021-2022.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.