Home / / Kindplein Oost in de steigers

Kindplein Oost in de steigers

OMMEN – De basisscholen in Ommen Oost gaan samen verder als Kindplein Oost in een nieuw te bouwen school. Het nieuwe schoolgebouw moet komen op de vrijkomende locatie van de huidige Aldi supermarkt aan de Slagenweg.

Het gaat om de openbare basisschool Palet en de christelijke basisscholen Kardoen en Fluitekruid. Het in de nabijheid gelegen gebouw van het Palet blijft in tact, gezien de leeftijd en de kwaliteit hiervan. De gemeenteraad heeft bij de begrotingsvergadering gevraagd om een haalbaarheidsstudie van het Kindplein Oost. De nieuwbouw van Kindplein Oost biedt de mogelijkheid om in één duurzaam en toekomstbestendig gebouw te zitten en in de nabijheid van kinderopvang.

Het ligt voor de hand om het aanwezige parkeerterrein voor de Aldi in het plan te betrekken. Hierdoor wordt in de parkeerbehoefte van de scholen voorzien. Door te opteren voor de Aldi locatie kan de naastgelegen sporthal De Slaghen, zonder oversteken van wegen worden bereikt.
De gemeente kan het winkelpand van Aldi kopen omdat deze verhuist naar een locatie in de buurt van het centrum. Wat er gaat gebeuren met De Kardoen en Fluitekruid als deze leeg zijn, is nog niet bekend, maar gedacht wordt aan woningbouw.
In Ommen wordt momenteel al gebouwd aan een nieuw Kindplein West, gelegen in de wijk De Dante en bedoeld voor de scholen Het Koleriet, De Dennenkamp en de Guido de Bres.

Lees ook

OZC en OVC’21 gaan fuseren

OMMEN – OZC en OVC’21, de twee voetbalverenigingen in Ommen, gaan fuseren. Dat is de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.