Home / / Het zoekplaatje van de week

Het zoekplaatje van de week

Onder andere afkomstig uit de collectie van van Albert Bouwe van der Meulen hebben we eerder een serie klassenfoto’s van de Mulo in Ommen gepubliceerd op OudOmmen.nl. Zoekplaatjes (o.a. in het Ommer Nieuws) hebben al veel namen opgeleverd. De komende periode willen we proberen alsnog de laatste namen boven water te krijgen. Dit is de vierde foto uit deze serie en deze keer gaat het om een foto van een schoolreisje naar Oldebroek in 1958, zoals vermeld op de achterzijde van de foto. In verband met de beperkt beschikbare ruimte is slechts een deel van de foto weergegeven. Van dit deel van de foto zijn maar een paar namen bekend, n.l.:
nr.6 Jan Smit?; nr.21 Jennie Vowinkel; nr.22 S. Oldeman-Canno en nr.24 Dicky Diepgrond. Op de rest van de foto staan verder: Willy van Kesteren; Riekje Oldeman; Gerrit Horstink; Jan Kamphuis; Gosse van Elburg en Jan Pouls. Het archiefnummer is GK0030, wie helpt ons de ontbrekende namen? De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl. Het album met klassenfoto’s van de Mulo aan het Vrijhof in Ommen is rechtstreeks toegankelijk via de url “qr.oudommen.nl/mulo-vrijthof”.

Met dank aan J. Moll en M. Klosse voor de informatie over het vorige zoekplaatje (ZP0003, schoolvoetbal) uit deze reeks. De onbekende namen op de deelfoto in de krant zijn: nr.16 Henk Klein; nr.17 Gerrit Ekkelkamp (niet Henk Oldeman); nr.19 ? Nijenhuis; nr.20 is niet Rolleman; nr.21 Jan Hurink; nr.22 Gerrit Jan van der Vegt en nr.23 Marinus Venenberg. Namen van andere personen op de rest van de foto (zie OudOmmen.nl) zijn: nr.2 ? Platje; nr.3 Gerrit Kobes; nr.4 George van der Klip; nr.10 is niet Johan Veurink; nr.11 Jans Timmerman (niet Gerrit Ekkelkamp); nr.12 ? Scholten en nr.15 Hein Oldeman.

Reacties op het zoekplaatje van deze week (of evt. eerdere zoekplaatjes) graag, met vermelding van archiefnummer (GK0030), verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus van (of versturen naar) de stichting OudOmmen.nl, Rembrandtstraat 33, 7731SE, Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.